Déhora is ISO 27001 gecertificeerd

Dilemma: goede zorg versus gezondheid medewerkers

Dilemma: goede zorg versus gezondheid medewerkers

Zorgorganisaties en ziekenhuizen zitten met een groot dilemma. De vraag naar zorg groeit en cliënten en patiënten moeten geholpen worden. Aan de andere kant is het moeilijk om het personeel te laten meegroeien met de vraag. Overbelasting en het vertrek van goede medewerkers liggen op de loer. Niets doen is geen optie, wachten op hulp van de overheid ook niet. Wat kun je dan wel doen?

Reageren is vooruitzien, plannen ook

Goed nieuws, organisaties kunnen zelf het een en ander aan dit dilemma doen. Zorgorganisaties en ziekenhuizen kunnen namelijk zelf de druk op hun medewerkers en op de planning verlichten door verder vooruit te kijken. Dit betekent verstoringen in de eigen organisatie op tijd aanpakken om zo meer capaciteit over te houden voor de zorg en de gezondheid van de eigen medewerkers.

Cruciale rol capaciteitsplanning en formatieberekening

Om een stabiel rooster te maken dat de druk op de medewerkers verlicht, moeten er een aantal zaken goed geregeld worden. Belangrijke onderdelen zijn de capaciteitsplanning en een gedetailleerde formatieberekening. Door hiermee 6 tot 18 maanden vooruit te kijken, zie je knelpunten eerder aankomen en heb je meer tijd om ze op te lossen.

Déhora laat tijdens PLAN! Zorg graag zien hoe je een goede capaciteitsplanning en een formatieberekening maakt. Én nog belangrijker, wij leggen graag uit hoe het jou helpt om verder vooruit te kijken en de uren van medewerkers optimaal in te zetten voor de zorg zodat de werkdruk binnen de organisatie omlaag gaat.

PLAN! Zorg

Déhora organiseert PLAN! Zorg netwerkbijeenkomsten voor planners, managers, HR-medewerkers en beleidsmakers die vooruit willen. Bij de aankomende netwerkbijeenkomsten zullen wij ingaan op de thema’s ‘Capaciteitsplanning’ en ‘Verklein je formatietekort’ . Deze onderwerpen kunnen een oplossing bieden voor het dilemma van goede zorg versus de gezondheid van medewerkers.

Tijdens de aankomende PLAN! Zorg netwerkbijeenkomsten gaan we in op de thema’s ‘Capaciteitsplanning’ en ‘Verklein je formatietekort’. De eerst aankomende PLAN! Zorg bijeenkomst is op 8 maart bij ’s Heeren Loo in Ermelo. Vervolgens organiseren wij ook op 5 april een bijeenkomst bij Alliade (in samenwerking met Talant) in Heerenveen en op 17 mei bij Diagnostiek voor U in Eindhoven.

Belangrijkste informatie PLAN! Zorg

Voor wie: planners, plan- en HR-managers/medewerkers en beleidsmakers
Data: donderdag 8 maart, 5 april en 17 mei
Tijd: 15:00 – 20:00 uur
Locaties: Ermelo, Heerenveen en Eindhoven

Programma

15:00-15:25 Ontvangst
15:30-15:40 Opening door: Déhora
15:40-16:00 Inleiding
16:00-17:00 Aan de slag met online training ‘Capaciteitsplanning’ (in groepsverband)
17:00-17:15 Korte pauze
17:00-17:45 Presentatie ‘Verklein je formatietekort’
17:15-17:35 Speeddate-sessies ‘Verklein je formatietekort’ (in groepsverband)
18:45-20:00 Buffet

Aanmelden voor PLAN! Zorg

Heeft u interesse in één van de PLAN! Zorg netwerkbijeenkomsten? Dan raden wij u aan om zich zo spoedig mogelijk aan te melden. Voor deze bijeenkomsten geldt namelijk een maximum aantal deelnemers.

Aanmelden voor PLAN! Zorg 2018 >

Mogelijk ook interessant voor u

interim extra capaciteit
Extra handen nodig binnen uw planorganisatie?

Ook managers van planningsafdelingen maken uiteraard een jaarplan en jaarplanning. Op iedere planningsafdeling zijn er verbeterplannen die extra werk met zich meebrengen in een vaak al hectische dagelijkse praktijk. Hoe plant de manager zijn of haar eigen fluctuerende werkaanbod?