Een goed personeelsrooster is de basis voor uw bedrijfsvoering en uw operationele planning. Met een goed en gezond rooster voorkomt u een hoop problemen en ervaart u een hoop voordelen. Bij het opstellen van zo’n gezond personeelsrooster biedt de roostermethodiek ‘In 6 stappen een nieuw rooster’ van Déhora uitkomst.
Déhora’s roostermethodiek ‘In 6 stappen een nieuw rooster’
Déhora ontwikkelt graag samen met u een nieuw personeelsrooster dat voldoet aan uw wensen en aan die van uw bedrijfsvoering. Met onze jarenlange kennis en ervaring hebben wij een roostermethodiek in 6 stappen ontwikkeld. Bij het opstellen van een roostervoorstel worden de volgende zaken meegenomen:
- wat is de huidige roostermethodiek en wat is de best passende nieuwe roostermethodiek?
- analyse personele capaciteit (kwalificaties, contracturen, afspraken, vakantieplanning);
- analyse werkaanbod (hoeveelheid te verwachten werk);
- wat is de benodigde capaciteit in diensten (bezettingseisen)?
- welke regelgeving is vereist (ATW/cao)?
- inventarisatie overige wensen t.a.v. het rooster.
Voordelen van een gezond personeelsrooster
De voordelen van een gezond personeelsrooster zijn als volgt:
- minder bezettingsproblemen: een goed personeelsrooster past bij uw werkaanbod en personele capaciteit;
- minder roosterwijzigingen: wanneer een personeelsrooster beter aansluit bij de wensen van uw medewerkers en uw bedrijfsvoering leidt dit automatisch tot minder aanpassingen in het personeelsrooster;
- geen overtredingen in uw basisrooster, want uw nieuwe personeelsrooster voldoet aan de wet- en regelgeving van de Arbeidstijdenwet en uw cao;
- gezonde werknemers: door een personeelsrooster te hanteren dat voldoet aan allerlei sociale en fysieke aspecten, blijven uw medewerkers langdurig ‘gezond’ inzetbaar;
- uw medewerkers weten waar ze aan toe zijn: een personeelsrooster op individueel niveau geeft weer wanneer welke medewerker voor welke dienst ingepland staat;
- hogere medewerkerstevredenheid: geen disbalans meer tussen werk en privé.