Kom op 5 oktober naar PLAN! Event in Sneek

Half april is Déhora Consultancy Group gestart met een interim-opdracht bij Laurens in de regio Rotterdam. Bas Misset, Managing Consultant bij Déhora, is daar als Workforce Manager a.i. aan de slag gegaan.  Bas werkte aan de uitwerking en implementatie van een gecentraliseerde aanpak voor plannen en roosteren, voor twee verschillende organisatieonderdelen van Laurens. De zorginstelling werkt aan een bredere en effectievere inzet van haar flexmedewerkers: zorgprofessionals die juist vanwege de vrijheid en variatie voor een flexloopbaan kiezen.

Laurens heeft daarom eind 2019 besloten om de personeelsplanning en de flexpool voor de zorgdomeinen Thuiszorg en Wonen met Zorg, te centraliseren. Zo wil de organisatie de interne uitwisseling en flexibele inzet van flexmedewerkers bevorderen. Ook worden in dit kader de personeelsplanningen verder gestructureerd en geoptimaliseerd, om duurzamere inzet van eigen medewerkers te realiseren en externe inhuur te verminderen.

Om deze veranderingen te begeleiden, waren zij op zoek naar een manager voor de centrale plan- en flexorganisatie en zochten in de tussentijd een interim planning manager, om leiding te geven aan het planteam en de nieuwe centrale organisatie in te richten op basis van een reeds uitgewerkt plan. Deze rol van interim manager heeft Bas gedurende drie maanden vervuld met de start midden in de crisisperiode van COVID-19.

Nieuwe impuls voor projecten en processen

De afgelopen drie maanden hebben wij grote stappen gezet binnen Laurens. Met de hulp van Bas kregen diverse projecten een nieuwe impuls, werd de projectaanpak geherstructureerd, Laurens-brede verbetertrajecten zijn opgestart, processen met externe leveranciers zijn geëvalueerd, het interne planteam is aangestuurd, adviezen richting de Ondernemingsraad zijn geformuleerd, er is een beleid gemaakt voor nachtdiensten en externe inhuur, ICT-projecten zijn een nieuw leven ingeblazen, er zijn initiatieven gestart omtrent ZZP-inzet en er is een pilot gestart voor werving en selectie.

Dit alles heeft Bas gedaan vanuit een onafhankelijke consultant- en interimmanagersrol in samenspraak met de opdrachtgever en de directeuren van de bedrijfsonderdelen binnen Laurens. “De bijzondere combinatie van consultant (de expert-rol) en de interim managementrol maakt de inzet van Bas succesvol en uniek”, aldus Geertje Morée van Cappellen, Directeur Thuiszorg bij Laurens.

Meer informatie?

Door deze case zien we dat we er bij Déhora voor kunnen zorgen dat planprocessen in korte tijd sterk kunnen worden verbeterd. We denken altijd mee op het juiste niveau en ontzorgen zo de klant. Ben je benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan snel contact met ons op.