Déhora is ISO 27001 gecertificeerd

Optimale planning voor vaccinatieprogramma COVID-19

optimale-planning-voor-vaccinatieprogramma-COVID-19

Tijdens de COVID-19 pandemie zijn Veiligheidsregio’s en GGD’s grootschalig en intensief belast met extra taken. Alleen al voor het testen en het bron- en contactonderzoek zijn duizenden medewerkers ingezet, waaronder veel tijdelijke krachten. Al die inzet leidt tot extra planningsvraagstukken met een voortdurend op- en afschalend karakter. Het voorspellen van de vraag en het daarop afstemmen van het eigen personeel en in te huren capaciteit is hierbij complex. Dat terwijl de druk van buitenaf hoog is. Hoe zorgt u voor een optimale planning voor uw vaccinatieprogramma? Als specialist op het gebied van workforce planning en management kan Déhora u hier goed bij ondersteunen.

Déhora ondersteunt tijdens vaccinatieprogramma COVID-19

De juiste kennis van planningsprocessen, het goed organiseren hiervan met gekwalificeerde planners én het gebruik van goede planningstools zijn in zo’n situatie als deze onontbeerlijk. Met het vooruitzicht van een landelijk vaccinatieprogramma neemt de schaal en complexiteit in 2021 nog verder toe, met een groeiend belang van een goede planning van werkzaamheden en medewerkers.

Als Déhora ondersteunen wij meerdere Veiligheidsregio’s en GGD’s bij de planning van hun werkzaamheden en van hun personele inzet. Dit geldt voor het structureel verbeteren van planningsprocessen, planningsorganisatie en voor het maken van nieuwe werkroosters. Als het gaat om de inzet rond COVID-19, zien we ook vooral een stijging van organisaties die beroep doen op de hands-on inzet van onze specialisten en de inzet van onze planningstools.

Wat Déhora voor u kunt doen

Als Veiligheidsregio of GGD kunt u bij ons terecht voor scenarioplanning van uw werkzaamheden, waarbij wij het beroep op capaciteit voor u in beeld brengen. Vervolgens helpen we u om meer grip op uw capaciteit te krijgen en te behouden. Hiervoor gebruiken wij een state-of-the-art software, die u zelf niet hoeft aan te schaffen. In uw dagelijkse inzetplanning leveren wij u binnen twee weken een moderne, flexibele planningstool op voor alle personele inzet, inclusief die van flexmedewerkers.  Het gebruik van de tool is op abonnementsbasis, maandelijks schaalbaar en per maand opzegbaar. In uw dagelijkse planning helpen onze 80 vakkundige interim-planners en ons Planning Service Center u aan voortdurend voldoende capaciteit in uw planningsorganisatie.

Wilt u meer weten, of heeft u vragen? Bel ons via +31 (0) 20 209 07 65  voor een blijvend gesprek of om te bespreken hoe wij u kunnen helpen met uw uitdagingen in 2021! Of neem hier contact met ons op.

Contact

Vul het onderstaande formulier zorgvuldig in om direct contact met ons op te nemen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Mogelijk ook interessant voor u:

uitdagingen-voor-planners-in-de-zorg
 Uitdagingen en oplossingen voor planners in de zorg tijdens coronacrisis

Planners in de zorg staan momenteel voor een ongekende uitdaging: het plannen van personeel in crisistijd. Het is momenteel belangrijker dan ooit om het personeel gezond in te roosteren en tevens de organisatie draaiende te houden. Daar komt best veel bij kijken. Wij beschrijven de top 3 uitdagingen met mogelijke oplossingen.

atw-in-crisistijd
ATW in crisistijd 

De coronacrisis vraagt veel van ons allen. Bij de ene medewerker ligt het werk stil, terwijl de andere medewerker lange dagen werkt en overuren maakt. In deze tijd is het zeer belangrijk dat medewerkers gezond blijven en op de lange termijn fit aan het werk kunnen blijven. En daarnaast de sociale activiteiten kunnen uitvoeren. En dat is precies waar de Nederlandse Arbeidstijdenwet (ATW) op is gebaseerd: veiligheid, gezondheid, welzijn en de combineerbaarheid van arbeid en zorg. Binnen deze wet kun je op korte termijn veel werken, mits je op lange termijn weer binnen het acceptabele blijft. In deze blog geven wij aan wat je als werkgever kunt regelen.