Déhora is ISO 27001 gecertificeerd

Het aantal banen in Nederland groeit naar het hoogste niveau ooit. De uitzendbranche profiteert volop van deze economische groei. Met deze groei is kennis van het personeel in de uitzendbranche een belangrijk onderdeel voor een goede samenwerking met de opdrachtgevers. Echter blijkt dat in praktijk veel medewerkers, met name de planners, in de uitzendbranche onvoldoende kennis hebben over de cao, Arbeidstijdenwet (ATW), de juiste formatie (poulesterkte), capaciteitsplanning en de behoefte van de klant. De inhoudelijke kennis van de planners dient actueel te zijn, maar over welke kennis moeten zij precies beschikken? Déhora heeft hier de workshop “Plannen in de uitzendbranche” voor ontwikkeld waar de nodige kennis wordt bijgebracht.

Workshop voor arbeidsmiddellaars

De workshop Plannen in de uitzendbranche is geschikt voor medewerkers in de uitzendbranche, (inhouse) intercedenten, personeelsplanners, accountmanagers en managers. Tijdens deze ééndaagse cursus richten wij ons niet alleen op de “softskills” van de medewerkers. Maar wij zorgen er juist voor dat de ontwikkeling van vakkennis niet achterblijft.

Als arbeidsbemiddelaar is het essentieel om jezelf te profileren als een gewaardeerde samenwerkingspartner, maar hoe werkt dat precies? En hoe kunt u een waardevolle partner zijn? Als planner in deze branche heeft u invloed op de vrije tijd en het inkomen van de werknemers. Daarnaast balanceert u tussen goed werkgeverschap, financiële belangen en eisen uit de cao en de Arbeidstijdenwet. U zorgt ervoor dat de juiste mensen en middelen op de juiste tijd ingezet worden, zonder kwaliteitsverlies in de dienstverlening en zonder kostenstijging. Tijdens deze workshop leert u hoe u hier het best mee om kan gaan. Op deze manier werkt u aan de optimalisatie van uw dienstverlening.

Welke kennis en kunde levert deze workshop u op?

Na deze workshop:

 • bent u zich bewust(er) van uw rol en de benodigde kennis;
 • heeft u kennis van de PCDA-cyclus en weet u deze toe te passen;
 • bent u in staat om heldere plandoelstellingen te formuleren;
 • bent u in staat op de juiste wet- en regelgeving te hanteren in het plandomein;
 • begrijpt u hoe een capaciteitsplanning werkt en kunt u deze bespreekbaar maken met de opdrachtgever;
 • heeft u kennis over veel voorkomende planningsproblemen en hun achtergrond;
 • heeft u meer kennis van planning en zult u met meer zelfvertrouwen uw vak uitoefenen.

Programma workshop

De workshop ‘Plannen in de uitzendbranche’ bestaat uit de volgende onderdelen:

 • de rol en de verantwoordelijkheden van de planner;
 • het planproces (PDCA-cyclus);
 • plandoelstellingen;
 • het ATW-vragenuurtje;
 • roosterbeheer;
 • verstoringen.

Interesse?

Wenst u meer informatie te ontvangen over onze dienstverleningen of heeft u nog vragen, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Bekijk hier ons totaalaanbod van opleidingen op het gebied van workforce planning en management.

Wellicht ook iets voor u:

6 kwaliteiten van een goede planner

De planner heeft uiteenlopende rollen. Hij adviseert en ondersteunt het management bij de organisatie van het werk. Tevens functioneert hij als een klankbord voor het personeel. Om de werkzaamheden zo goed mogelijk uit te voeren, zijn er een aantal kwaliteiten van groot belang

interim-planner-inhuren
De nieuwe rol van de planner bij zelfroosteren

In veel sectoren heeft de planner een traditionele rol: hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse planning en ad-hoc zaken zoals ziekte en verschuivingen. Zelfroosteren zorgt voor een nieuwe invulling van de rol van de planner. Dit heeft vaak een positief effect op de organisatie.