Onze klanten & best practices
De inzet van het personeel is een van de belangrijkste stuurmiddelen om een hoger rendement te realiseren. Vandaag de dag zijn er diverse mogelijkheden om invloed uit te oefenen op het rooster en valt er nog meer te behalen indien organisaties goed op de hoogte zijn van de wet en de cao.
De steeds hogere eisen aan de efficiënte inzet van personeel en de aanscherping van de controles door de Nederlandse Arbeidsinspectie vragen om beter gekwalificeerde planners. SUCCES ziet dat de sleutel bij planning ligt en vroeg Déhora om hierover advies uit te brengen.
Een goed rooster maken is één. Maar waarom is het rooster zoals het is? En hoe kan het beter, afgestemd op het werkelijke werkaanbod én op de wensen van medewerkers? Een goede planner maakt niet alleen roosters maar weet ze ook strategisch in te zetten.
Medewerkers ervaren last-minute roosterwijzigingen vaak als onprettig, omdat hun werk-privé balans hierdoor wordt verstoord. Ook kost het veel tijd en energie om rekening te houden met de roostervoorkeuren van alle medewerkers. Om deze (en andere) problemen te verhelpen werd zelfroosteren geïmplementeerd bij NedTrain.
Medewerkers die zelf hun werktijden kunnen bepalen, houden werkstress makkelijker buiten de deur. Maar hoe creëer je regelvrijheid als medewerkers gebonden zijn aan roosters? Sanquin laat medewerkers zelf hun roosters maken (zelfroosteren).
Bij FloraHolland heeft de afdeling aanvoer te maken met hoge pieken en flinke dalen in het werk. Ook is er een duidelijk seizoenspatroon te ontdekken. Déhora zocht samen met FloraHolland naar oplossingen om beter om te kunnen gaan met deze flexibiliteit.