Conferentie Gezond Zelfroosteren in Praktijk – 12 november

conferentie-gezond-zelfroosteren

Op maandagmiddag 12 november 2018 vindt de conferentie Gezond Zelfroosteren in Praktijk plaats. Tijdens deze dag worden er tien verschillende workshops verzorgd om u te laten kennismaken met het concept zelfroosteren. U kunt deelnemen aan drie workshops naar keuze.

Maak kennis met het concept Zelfroosteren!

Dankzij zelfroosteren (ook wel bekend als individueel roosteren) komt een flexibelere manier van werken binnen het bereik van mensen en organisaties. Zelfroosteren wordt steeds vaker door organisaties succesvol toegepast. Het is een flexibele en innovatieve manier om personeel te plannen. Voordelen voor organisaties zijn bijvoorbeeld:

  • meer rust in de planning;
  • duurzame flexibiliteit;
  • betere werk-privé balans;
  • gemotiveerde en tevreden medewerkers.

Ook voor werknemers zijn er voordelen te behalen, zoals:

  • verbetering van werk-privé balans;
  • werk beter laten aansluiten op eigen levensritme;
  • meer gevoel van grip op werkindeling;
  • betere aansluiting door vermijden filedruk en kinderopvang.

Wat betekent zelfroosteren voor u in praktijk?

Is het voor uw bedrijf interessant om flexibel te kunnen opereren? Geven uw medewerkers steeds meer aan dat zij buiten de standaardtijden willen werken? Of wilt u bijvoorbeeld meer gezonde werktijden voor alle medewerkers uit verschillende levensfases? Kom dan naar de conferentie Gezond Zelfroosteren in Praktijk op 12 november 2018 georganiseerd door het Netwerk Zelfroosteren. Déhora maakt deel uit van dit netwerk en zal verantwoordelijk zijn voor twee workshops. Ook de keynote wordt geleverd door Ben Jansen, (Directeur Déhora) en zal gaan over Zelfroosteren en de duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Workshops

Tijdens deze conferentie onderstaande workshops verzorgd. U kunt zich aanmelden voor drie verschillende workshops naar keuze.

Workshop 1. Hoe kom je tot gezonde spelregels? (door Bas Misset van Déhora)
Workshop 2. Zelfroosteren en de rol van OR
Workshop 3. Gezond roosteren
Workshop 4. Individueel roosteren en de cao
Workshop 5. Randvoorwaarden voor gezond zelfroosteren
Workshop 6. Verrassende effecten van zelfroosteren in de praktijk
Workshop 7. Samen spelregels opstellen
Workshop 8. Individuele voorkeuren in werktijden: de persoonlijke klok
Workshop 9. Pilot zelfroosteren? Goed evalueren is succesvol implementeren (door Christine Baaijens van Déhora)
Workshop 10. De waan van de dag: zelfroosteren en flexibiliteit

Praktische informatie

Maandag 12 november
Van 12.45 tot 16.40 uur
Landgoed Zonheuvel te Doorn
Deelname: € 75,-
Inclusief hapjes en drankjes

Aanmelden kan via onderstaande link:
https://www.sbiformaat.nl/training/conferentie-gezond-zelfroosteren-praktijk/#overzicht

Meer informatie over dit evenement en de workshops, vindt u hier.

Mogelijk ook iets voor u:

nieuwe rol van planner zelfroosteren
De nieuwe rol van de planner bij zelfroosteren

In veel sectoren heeft de planner een traditionele rol: hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse planning en ad-hoc zaken zoals ziekte en verschuivingen. Zelfroosteren zorgt voor een nieuwe invulling van de rol van de planner. Dit heeft vaak een positief effect op de organisatie.

zelfroosteren in de industrie
De voordelen van zelfroosteren in de industrie

Waarom zelfroosteren een oplossing kan zijn Steeds vaker bevelen bonden werkgevers aan te sturen op flexibiliteit en zelfstandigheid bij hun…