Bekijk onze opleidingen, trainingen en workshops van Déhora Academy

€ 12,5 mln voor duurzame inzetbaarheid

€12,5 mln voor duurzame inzetbaarheidsprojecten

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakt € 12,5 miljoen vrij voor projecten om werkenden langer gezond en vitaal aan het werk te houden. In september 2017 start een nieuwe ESF-regeling (Europees Sociaal Fonds) ‘Duurzame inzetbaarheid regio’s en sectoren’.

Nieuwe ESF-regeling

De nieuwe ESF-regeling is in de Staatscourant gepubliceerd, waardoor belangstellenden een aanvraag kunnen voorbereiden. De subsidie kan worden aangevraagd door Onderwijs & Ontwikkelingsfondsen en samenwerkingsverbanden van sociale partners. Daarmee kunnen ze plannen financieren die leiden tot beleidsvorming, onderzoek, monitoring, pilots of voorlichting ter bevordering van de duurzame inzetbaarheid van werkenden. Dat kan gaan over gezond en veilig werken, goed werkgeverschap en arbeidsmobiliteit.

Wat houdt duurzame inzetbaarheid in?

Mensen zullen steeds langer doorwerken en de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt. Tegelijkertijd vragen economische en technologische ontwikkelingen om wendbaarheid van organisaties. Het blijft dan ook belangrijk om in mensen te investeren zodat ze fit blijven, werk doen dat bij ze past en het werk met plezier uitvoeren.

€ 12,5 mln voor duurzame inzetbaarheidsprojecten

De eerste aanvraagperiode loopt van 19 september tot 28 oktober 2017. Voor het thema duurzame inzetbaarheid voor regio’s en sectoren is dit aanvraagtijdvak 12,5 miljoen euro beschikbaar. Dit is geld van het Europees Sociaal Fonds (ESF). De subsidiabele kosten bedragen maximaal € 500.000, in een samenwerkingsverband kan dit oplopen tot maximaal drie keer dat bedrag. De subsidie bedraagt 50%. Dit najaar zal er ook, net als in 2014 en 2015, een bedrag beschikbaar komen waar individuele arbeidsorganisaties een beroep op kunnen doen ter bevordering van de duurzame inzetbaarheid van hun werkenden. In september start de aanvraagperiode voor de subsidie.

Déhora adviseert in duurzame inzetbaarheid

Déhora heeft uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Wilt u weten hoe wij uw organisatie kunnen ondersteunen? Bekijk dan onze themapagina duurzame inzetbaarheid.

Mogelijk ook interessant voor u

Voorkom overtredingen op Arbeidstijdenwet
Voorkom overtredingen op Arbeidstijdenwet

Een overtreding op de Arbeidstijdenwet (ATW) is snel gemaakt, Déhora omschrijft hoe de ATW in elkaar steekt en hoe u overtreding kunt voorkomen.