Ook deze zomer ben je als planner, leidinggevende of HR welkom in de Summerschool van Déhora Academy.

Succesvolle 1e PLAN! OV netwerkbijeenkomst

1e PLAN! OV netwerkbijeenkomst

De eerste PLAN! OV netwerkbijeenkomst, welke plaatsvond op donderdag 12 oktober, is succesvol ontvangen door de deelnemers. Zij vonden dat de bijeenkomst ‘een actueel en boeiend thema bevatte’ en daarnaast ’kwam de interactie tussen de verschillende lagen en tussen verschillende bedrijven goed los’. Het aanzwepen van een dialoog omtrent actuele thema’s was dan ook precies het doel van deze bijeenkomst.

Positieve geluiden van deelnemers over PLAN! OV

Directeur Detachering van Déhora, Cees Splinter: “Ik heb veel positieve geluiden gehoord rondom PLAN! OV over zowel de inhoud, de verzorging alsmede de locatie. Het idee achter de bijeenkomst was om een ieder die in zijn werk in aanraking komt met personeelsplanning bij elkaar te brengen en met hen interactie te creëren rondom het actuele thema ‘gezond roosteren in het openbaar vervoer (OV)’. Dit thema biedt een mogelijke oplossing voor de (vergrijzings)problematiek binnen het OV.’’ 

Gezond roosteren in het OV

Meermaals is de vergrijzingsproblematiek in de OV-sector al aan bod gekomen in het nieuws. Vervoersbedrijven zullen spoedig nieuwe buschauffeurs, trambestuurders en machinisten moeten werven. Daarnaast kan ‘gezond roosteren’ een deel van de oplossing bieden voor dit probleem. Laat Déhora hier nu juist expert in zijn. Tijdens de bijeenkomst werd uitgelegd wat gezond roosteren inhoudt en welke voor- en nadelen een organisatie ervaart door de invoering ervan. In de toekomst zullen we meer informatie en nieuws over dit onderwerp verspreiden via het PLAN! netwerk.

Verslag van de dag PLAN! OV

PLAN! netwerk en PlanPoint.nl

PLAN! is het on- en offline kennisnetwerk voor planprofessionals. Offline vinden er met regelmaat PLAN! netwerkbijeenkomsten plaats en online is er de plancommunity PlanPoint.nl opgezet. Op PlanPoint vind je nieuws, vacatures en evenementen binnen het planvakgebied. Wij adviseren iedere planprofessional zich aan te sluiten bij de online community om zo op de hoogte te blijven van al het belangrijke nieuws uit jouw vakgebied.

Volgende editie PLAN! OV

Deelnemers hebben ons al diverse vervolgonderwerpen aangedragen waarvan één onderwerp geselecteerd zal worden voor de volgende bijeenkomst. Ben je benieuwd naar dit thema? Blijf ons dan volgen via onze sociale media pagina’s en via PlanPoint.nl. Wij kunnen alvast verklappen dat de volgende PLAN! OV bijeenkomst over ongeveer een halfjaar plaats zal vinden.

Mogelijk ook interessant voor u

foto Clive Ceder
Mobiliteit in Nederland: een ‘hot issue’

Overvolle treinen in de spits. Een filedruk op de weg die in 2016 met 13.1% toenam ten opzichte van het jaar ervoor. Duizenden buschauffeurs die in de komende vijf tot tien jaar met pensioen gaan. Mobiliteit in Nederland is een ‘hot issue’.