Eerste hulp nodig bij uw planning a.g.v. het coronavirus? Bel ons Crisisteam Personeelsplanning op 020-797 1234. Zij staan 7 dagen per week van 8.00-20.00 uur voor u klaar!
assessment

Assessment planning professionals

Het vakgebied van workforce planning en management is complex. Het vereist professionele kennis en vaardigheden van planners en leidinggevenden. Wilt u weten of de kwaliteiten van een medewerker of kandidaat aansluiten bij de gevraagde competenties? Of wilt u inzicht krijgen in het potentieel en de ontwikkelingsmogelijkheden van uw personeelsplanner of leidinggevende?

Onze psychologen zijn expert in workforce planning

Ons assessment is een zeer geschikt instrument om een antwoord te krijgen op deze vragen. De psychologen NIP (keurmerk ‘Nederlands Instituut van Psychologen’) van Déhora zijn experts in workforce planning en management en zeer ervaren op het gebied van assessments. Zij doen onderzoek naar de competentiegerichtheid van de kandidaat en maken daarbij gebruik van verschillende toetsen die inzicht geven in het niveau van de kandidaat per kennisgebied.

Na het assessment ontvangt u:

  • een overzicht van de kwaliteiten en de ontwikkelpunten van de kandidaat waarbij iedere competentie wordt omschreven;
  • een persoonlijkheidsbeschrijving en indicatie over wat de kandidaat motiveert of drijft in het leven;
  • indien gewenst een advies omtrent de geschiktheid van de kandidaat voor een betreffende functie.

assessment

Assessment personeelsplanner

Déhora heeft op basis van jarenlange ervaring een assessment voor personeelsplanners ontworpen. Dit assessment bestaat uit een set capaciteitentests, een persoonlijkheidstest, een learning agility test, de moderne postbaktest, een kennistoets en een roosteroefening. Ook gaan we door middel van een interview met de planner dieper in op de vereiste competenties.

De standaard competenties van een planner moeten zijn:

  • communicatief vaardig
  • goed in samenwerken
  • initiatiefnemend
  • sterk probleemoplossend vermogen

Assessment leidinggevende

Organisaties stellen veelal specifieke eisen aan managers die verantwoordelijk zijn voor de workforce planning. Déhora biedt op maat gemaakte assessmentpakketten aan die afhankelijk zijn van de wensen en beoogde doelstellingen van uw bedrijf. Uit het assessment komen voorspellende waarden naar voren die wij graag uitgebreid toelichten. Dit zal het maken van eventuele vervolgkeuzes en acties vergemakkelijken.