Bekijk onze opleidingen, trainingen en workshops van Déhora Academy

Gratis samenvatting ATW en ATB regelgeving

In de praktijk zien we dat veel organisaties en medewerkers vragen hebben over de toepassing van de Arbeidstijdenwet (ATW) en/of het Arbeidstijdenbesluit (ATB). Dat zijn bijvoorbeeld vragen over nachtdiensten, reistijden, pauzes en meer algemene vragen. Hiervoor heeft Déhora een handig overzicht gemaakt met een samenvatting van alle regels rondom arbeids- en rusttijden van de ATW.  Ook hebben wij een aparte samenvatting voor de regels van het Arbeidstijdenbesluit (ATB). Wilt u deze handige samenvatting(en) ook ontvangen, vraag dan dit aan via onderstaande knop:

Samenvatting aanvragen >

Meer weten?

Déhora is al meer dan 30 jaar lang de expert op het gebied de wet- en regelgeving van de Arbeidstijdenwet (ATW). Wij ondersteunen diverse organisaties en instellingen bij de toepassing van de wet- en regelgeving. Heeft uw organisatie op dit moment advies nodig op het gebied van de toepassing van de Arbeidstijdenwet, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Wellicht ook interessant voor u?

‘Must knows’ van de Arbeidstijdenwet (ATW)

Iedere werkgever is verantwoordelijk voor een zorgvuldige urenregistratie van zijn werknemers (zoals begin- en eindtijden diensten, pauzes en oproepen). Deze registratie is één van de belangrijkste eisen van de Arbeidstijdenwet, want het daadwerkelijk gelopen rooster moet voldoen aan alle wettelijke regelgeving.  In de praktijk is het vaak een uitdaging om te voldoen aan de ATW, met name bij onregelmatige diensten.

Definitie van ‘een week’ in de Arbeidstijdenwet gewijzigd! Wat betekent dat voor u?

Op 4 september 2019 is de definitie van de term 'week' aangepast in de Arbeidstijdenwet. In de ATW begint nu de week op maandag in plaats van zondag. Wat betekent dat voor de personeelsplanning en welke acties moet u nemen?