Déhora is ISO 27001 gecertificeerd

Iedere maand komt er een Déhora medewerker aan bod om te vertellen over zichzelf, het werk en over mooie verhalen en gebeurtenissen uit zijn of haar carrière. Deze maand is het woord aan Frank Steenbergen: Déhora interim-planner.

Hoe ben jij bij Déhora terecht gekomen?

Nadat ik een half jaar op reis was geweest zocht ik een nieuwe baan. Na mijn vorige werk als programmeur van personeelsplanningssoftware, zocht ik nu meer iets om zélf het planwerk te doen. Na een poosje vond ik een vacature bij Déhora, waar ik enthousiast van werd. Ik werd aangenomen en kon vrijwel direct beginnen bij het GVB in Amsterdam.

Je bent interim planner, wat houdt dat in?

Als interim planner word je ongeveer elk half jaar ergens anders geplaatst, bijvoorbeeld als invaller gedurende een zwangerschap, een periode tot een vacature is vervuld of voor een tijdelijk project. Je moet dus snel ingewerkt zijn. Veel vragen stellen en goed begrijpen waar het om gaat, is daarom belangrijk.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Ik vind de variatie van werken als gedetacheerde ontzettend leuk. Je ziet veel verschillende bedrijven, culturen en planningspuzzels in korte tijd, waardoor je veel kunt leren. Daarnaast kun je als nieuweling met een frisse blik vaak meer bijdragen door eigenlijk als een kind te vragen: ‘’Maar waarom dan?’’. Verrassend vaak biedt dat ruimte om naast het planningswerk ook bij te dragen aan structurele verbeteringen.

Kun je een positieve ervaring of een succes verhaal met ons delen?

Op het moment zit ik gedetacheerd bij KLM, op de afdeling voor het maken van roosters voor het cabinepersoneel. Van oudsher zijn de roosters zogeheten achterwaarts roterend: op de eerste dag laat beginnen en gedurende de week steeds vroegere meldingstijden. Een groot deel van het personeel geeft aan dat ze dit vermoeiend vinden en dit wordt inmiddels ook ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Ik heb uitgeplozen waarom de optimiser zulke roosters maakt en wat daaraan te doen is binnen de kaders van de cao, interne processen, etc. Dit heeft ertoe geleid dat KLM met ingang van het winterseizoen 2016 op basis van nieuwe, gezondere roosters gaat vliegen. Het is mooi om daaraan bij te kunnen dragen, en dat zoiets binnen een groot bedrijf als KLM zo snel doorgevoerd wordt.