Déhora is ISO 27001 gecertificeerd

Assessment planner of plan manager

Het vakgebied van workforce planning en management is complex. Het vereist professionele kennis en vaardigheden van een planner of een planning manager. Wilt u weten of de kwaliteiten van een medewerker of kandidaat aansluiten bij de gevraagde competenties? Of wilt u inzicht krijgen in het potentieel en de ontwikkelingsmogelijkheden van uw personeelsplanner of leidinggevende?

assessment

Onze psychologen zijn expert in workforce planning

Ons assessment voor een planner of plan manager is een zeer geschikt instrument om een antwoord te krijgen op deze vragen.

De psychologen NIP (keurmerk ‘Nederlands Instituut van Psychologen’) van Déhora zijn experts in workforce planning en management en zeer ervaren op het gebied van assessments. Zij doen onderzoek naar de competentiegerichtheid van de kandidaat en maken daarbij gebruik van verschillende toetsen die inzicht geven in het niveau van de kandidaat per kennisgebied.

Wat zijn de resultaten van het assessment?

Na het assessment van uw planner of planning manager ontvangt u een rapportage met daarin de volgende onderdelen:

 • een overzicht van de kwaliteiten en de ontwikkelpunten van de kandidaat waarbij iedere competentie wordt omschreven;
 • een persoonlijkheidsbeschrijving en indicatie over wat de kandidaat motiveert of drijft in het leven;
 • indien gewenst een advies omtrent de geschiktheid van de kandidaat voor een betreffende functie.

assessment

Assessment planner

Déhora heeft op basis van jarenlange ervaring een assessment voor personeelsplanners ontworpen. Dit assessment bestaat uit een set capaciteitentests, een persoonlijkheidstest, diverse kennistoetsen en testen en roosteroefeningen waar u uit kunt kiezen. Indien gewenst, kunnen wij ook een postbaktest doen, (dit valt niet onder de standaard onderdelen). Ook gaan we door middel van een interview met de planner dieper in op de vereiste competenties.

De standaard competenties van een planner:

 • communicatief vaardig
 • goed in samenwerken
 • initiatie nemend
 • sterk probleemoplossend vermogen
 • plannen en organiseren
 • flexibiliteit
 • aanpassingsvermogen
 • stressbestendigheid.
assessment planner

Assessment manager workforce planning

Organisaties stellen veelal specifieke eisen aan (planning) managers  die verantwoordelijk zijn voor de workforce planning. Déhora biedt op maat gemaakte assessmentpakketten aan die afhankelijk zijn van de wensen en beoogde doelstellingen van uw bedrijf. Uit het assessment komen voorspellende waarden naar voren die wij graag uitgebreid toelichten. Dit zal het maken van eventuele vervolgkeuzes en acties vergemakkelijken.

 

Wat onze klanten zeggen:

‘Na een aantal keuzes die verkeerd uitpakten, hebben we besloten om alle planners door Déhora te laten accessen. Na wat scepsis vooraf waren de planners blij met de uitkomsten en hebben we goed onderbouwde keuzes gemaakt.’

‘Door het assessment weet ik nu zeker hoe ik mij als planner verder kan ontwikkelen.’

 

Meer weten over onze assessments? Neem gerust contact op