assessment

Analyse & advies workforce planning

Al meer dan 30 jaar ondersteunen wij de workforce planning en managementactiviteiten bij bedrijven en instellingen in diverse sectoren. Bij onze opdrachtgevers is er vaak sprake van een zekere mate van complexiteit, dynamiek en onvoorspelbaarheid in werkaanbod en personeelsbehoefte. U kunt denken aan een planning met onregelmatige diensten, sterk wisselend werkaanbod en complexe wet- en regelgeving. Met een uitgebreid aanbod aan diensten ondersteunen wij deze organisaties op operationeel, tactisch en strategisch niveau.

Déhora consultancy vacatures

Déhora is specialist in workforce planning en management

De adviseurs van Déhora helpen organisaties grip te realiseren op de afstemming van het werkaanbod en de personele inzet. Zij kunnen organisaties optimaal ondersteunen bij het behalen van betere resultaten met hun workforce planning- en managementactiviteiten.

Onze expertise richt zich op:

  • professionalisering van de planning;
  • flexibilisering van de personele inzet;
  • duurzaam arbeidstijdenmanagement;
  • onderzoek.

 

Bekijk al onze diensten

Professionalisering van de planning

Bij organisaties valt er veel winst te behalen als het gaat om een professionalisering van de personeelsplanning. Ondersteuning en begeleiding door onze adviseurs is mogelijk op meerdere vlakken, denk hierbij aan:

werkaanbod planning
Analyse werkaanbod en bepaling personeelsbehoefte

Voor veel werkgevers is het lastig om eenduidig vast te stellen wat het (toekomstige) werkaanbod is en welke personeelsbehoefte daarbij past. Als onafhankelijke partij kan Déhora op objectieve wijze het werkaanbod vaststellen en vertalen naar de benodigde personeelsformatie.

capaciteitstool
Borging compliance wet-en regelgeving

Compliance wil zeggen dat uw organisatie zich houdt aan de wet- en regelgeving. Hoe kunt u de personele inzet zo organiseren en borgen dat u binnen de (formele) grenzen van wet- en regelgeving blijft?

advies voor strategische personeelsplanning SPP
Strategische personeelsplanning (SPP)

Strategische personeelsplanning speelt een steeds grotere rol in organisaties. De markt ontwikkelt zich steeds sneller, waardoor het lastiger wordt om vooruit te kijken. SPP zorgt voor meer inzicht en houvast voor uw toekomstige personeelsbehoefte.

confectie of maatwerk roosters
Rust en regelmaat in roosters

Met rust en regelmaat in uw roosters zorgt u voor een hogere medewerkerstevredenheid en minder klachten over het rooster. U zult als werkgever meer in control zijn inzake personele inzet en lagere kosten door minder herplannen en ruilingen.

beoordelen nieuwe werktijdregeling OR
Opstellen werktijdregeling

Een werktijdregeling beschrijft hoe de organisatie omgaat met werk- en rusttijden. Organisatiewijzigingen, nieuwe cao-regelgeving of andere roostermethodiek (bijvoorbeeld zelfroosteren) kunnen ervoor zorgen dat de bestaande regeling niet meer voldoet.

capaciteitstool
Nieuw rooster maken of beoordelen

Wilt u een nieuw rooster maken of laten beoordelen? Weet u niet welk type rooster past het beste past en welke verbeteringen mogelijk zijn? Hoe zorgt u voor gezonde roosters? Vragen waarvoor u bij de consultants van Déhora terecht kunt.

Flexibilisering van de personele inzet

Déhora’s consultants bieden daarnaast ook advies, ondersteuning en begeleiding op het vlak van een flexibilisering van de personele inzet.

starten met zelfroosteren bij organisaties
Starten met zelfroosteren

Zelfroosteren wordt in steeds meer organisaties met succes toegepast. Déhora begeleidt organisatie die willen starten met zelfroosteren of willen weten of zelfroosteren wel een goed idee is.

duurzame flexibilisering
Duurzame flexibilisering

Bij duurzame flexibilisering gaat het er om dat uw organisatie relatief gemakkelijk kan aanpassen aan snel wisselende omstandigheden. Welke flex-strategie kiest uw organisatie om lenig en wendbaar te zijn?

Duurzaam arbeidstijdenmanagement

Verder ligt onze expertise ook op het vlak van duurzaam arbeidstijdenmanagement. Hierbij kunt u onder andere denken aan:

duurzame inzetbaarheid personeel
Duurzame inzetbaarheid

Wat kunt u als werkgever eigenlijk doen op het vlak van duurzame inzetbaarheid? Hoe zorgt u voor betrokken en bevlogen medewerkers die met plezier naar hun werk gaan?

levensfase bewust personeelsbeleid
Levensfasebewust personeelsbeleid

Wij ondersteunen uw organisatie bij het bepalen van de doelstellingen en de invulling van levensfasebewust personeelsbeleid. Het is maatwerk.

Gezond roosteren in de zorg of andere sector. Déhora helpt
Gezond roosteren

Is er binnen uw organisatie sprake van onregelmatige werktijden, onrustige roosters en nachtarbeid? Vraagt u zich af hoe u 'gezonde roosters' voor uw medewerkers kunt realiseren? Déhora is expert op het gebied van 'gezond roosteren' en wij helpen u graag verder.