Test jouw kennis van burn-out preventie

Analyse & advies workforce management

Al 35 jaar ondersteunen wij de workforce planning en managementactiviteiten bij bedrijven en instellingen in diverse sectoren. Bij onze opdrachtgevers is er vaak sprake van een zekere mate van complexiteit, dynamiek en onvoorspelbaarheid in werkaanbod en personeelsbehoefte. Denk aan een planning met onregelmatige diensten, sterk wisselend werkaanbod en complexe wet- en regelgeving. Met een uitgebreid aanbod aan diensten ondersteunen wij deze organisaties op operationeel, tactisch en strategisch niveau.

Déhora consultancy vacatures

Déhora is specialist in workforce planning en management

De adviseurs van Déhora helpen organisaties grip te realiseren op de afstemming van het werkaanbod en de personele inzet. Zij kunnen organisaties optimaal ondersteunen bij het behalen van betere resultaten met hun workforce planning- en managementactiviteiten. Zodat je, in deze krappe arbeidsmarkt, de mensen dié je hebt, zo efficient mogelijk kunt inzetten.

Onze expertise richt zich op:

  • professionalisering van de planning;
  • flexibilisering van de personele inzet;
  • duurzaam arbeidstijdenmanagement;
  • onderzoek.

 

Neem contact met ons op

Professionalisering van de planning

Bij organisaties valt er veel winst te behalen als het gaat om een professionalisering van de personeelsplanning. Ondersteuning en begeleiding door onze adviseurs is mogelijk op meerdere vlakken, denk hierbij aan:

Analyse personeelsbehoefte vaststellen

Voor veel werkgevers is het lastig om eenduidig vast te stellen wat het (toekomstige) werkaanbod is en welke personeelsbehoefte daarbij past. Als onafhankelijke partij kan Déhora op objectieve wijze het werkaanbod vaststellen en vertalen naar de benodigde personeelsformatie.

capaciteitstool
Borging compliance wet-en regelgeving

Compliance wil zeggen dat jouw organisatie zich houdt aan de wet- en regelgeving. Hoe kun jij de personele inzet zo organiseren en borgen dat je binnen de (formele) grenzen van wet- en regelgeving blijft?

Strategische personeelsplanning

Strategische personeelsplanning speelt een steeds grotere rol in organisaties. De markt ontwikkelt zich steeds sneller, waardoor het lastiger wordt om vooruit te kijken. SPP zorgt voor meer inzicht en houvast voor jouw toekomstige personeelsbehoefte.

Werkroosters maken

Met rust en regelmaat in jouw roosters zorg jij voor een hogere medewerkerstevredenheid en minder klachten over het rooster. Je zult als werkgever meer in control zijn inzake personele inzet en lagere kosten door minder herplannen en ruilingen.

beoordelen nieuwe werktijdregeling OR
Opstellen werktijdregeling

Een werktijdregeling beschrijft hoe de organisatie omgaat met werk- en rusttijden. Organisatiewijzigingen, nieuwe cao-regelgeving of andere roostermethodiek (bijvoorbeeld zelfroosteren) kunnen ervoor zorgen dat de bestaande regeling niet meer voldoet.

Beoordelen of maken van nieuwe en gezonde roosters

Wil je een nieuw rooster maken of laten beoordelen? Weet je niet welk type rooster past het beste past en welke verbeteringen mogelijk zijn? Hoe zorg je voor gezonde roosters? Vragen waarvoor je bij de consultants van Déhora terecht kunt.

Advies Planning Software

Er zijn heel wat verschillende ‘state of the art’ software oplossingen voor personeelsplanning. Elk met eigen voordelen, nadelen en aandachtspunten. Maar welke software is voor uw situatie werkelijk de béste oplossing?

Lees meer

Flexibilisering van de personele inzet

Déhora’s consultants bieden daarnaast ook advies, ondersteuning en begeleiding op het vlak van een flexibilisering van de personele inzet.

starten met zelfroosteren bij organisaties
Zelfroosteren

Zelfroosteren wordt in steeds meer organisaties met succes toegepast. Déhora begeleidt organisatie die willen starten met zelfroosteren of willen weten of zelfroosteren wel een goed idee is.

Strategische wendbaarheid

Bij duurzame flexibilisering gaat het er om dat jouw organisatie relatief gemakkelijk kan aanpassen aan snel wisselende omstandigheden. Welke flex-strategie kiest jouw organisatie om lenig en wendbaar te zijn?

Duurzaam arbeidstijdenmanagement

Verder ligt onze expertise ook op het vlak van duurzaam arbeidstijdenmanagement. Hierbij kun je onder andere denken aan:

Capaciteitsmanagement

Capaciteitsmanagement is een manier voor management om grip te krijgen op personele capaciteit en daarmee op de optimale inzet daarvan. Dat wil jij toch ook?

levensfase bewust personeelsbeleid
Levensfasebewust personeelsbeleid

Wij ondersteunen jouw organisatie bij het bepalen van de doelstellingen en de invulling van levensfasebewust personeelsbeleid. Het is maatwerk.

duurzame inzetbaarheid personeel
Duurzame inzetbaarheid

Wat kun jij als werkgever eigenlijk doen op het vlak van duurzame inzetbaarheid? Hoe zorg je voor betrokken en bevlogen medewerkers die met plezier naar hun werk gaan?