Test jouw kennis van burn-out preventie

PlanScan

Met de PlanScan™ van Déhora maken we een objectieve analyse van jouw personeelsplanning. Alle onderdelen van de planning organisatie, processen en methodieken komen aan bod. We zorgen voor een volledig beeld van zowel de sterke punten als de verbeterpunten van jouw workforce planning en management.

interim planner en planning managers

Van inzicht tot verbetering

Een volledig beeld van jouw planning. Met de PlanScan™ van Déhora maken we een objectieve analyse van jouw workforce planning en management. Alle onderdelen die impact hebben jouw personeelsplanning worden daarin meegenomen, bijvoorbeeld de planning organisatie, afspraken, procedures en doelstellingen. Het resultaat van deze ‘audit’ is een helder beeld van de processen die goed gaan en die minder goed gaat. De verbeterpunten worden zo goed in beeld gebracht. We zorgen voor een overzichtelijke rapportage met structurele verbetervoorstellen en een concreet plan van aanpak. De volgende stap is de implementatie van de verbetervoorstellen waarbij wij jouw organisatie graag op weg helpen. Alles is mogelijk!

planscan drieluik personeelsplanning

Alle onderdelen komen aan bod

Toepassing van het Déhora Drieluik model. Onze jarenlange ervaring op het gebied van workforce planning en workforce management vormt de basis van de PlanScan. Hiervoor volgen we het Déhora Drieluik; een bewezen procesmodel voor de personeelsplanning. Niets wordt aan het toeval overgelaten, want met de PlanScan komen echt alle onderdelen aan bod, te weten:

 • Plan organisatie: hoe wordt gepland?
 • Plan inhoud: wie/wat wordt gepland?
 • Plan processen: hoe goed wordt er gepland?
planscan verbetering personeelsplanning

Wat levert de PlanScan™ op?

Direct bruikbare resultaten. Door de uitgebalanceerde methodiek levert de PlanScan zowel concrete verbetervoorstellen voor de planning op korte termijn als op de lange termijn. De “quick wins” kunnen onder onze deskundige begeleiding direct worden doorgevoerd.

De scan levert het volgende op:

 • inzichten in de belangrijkste aspecten van jouw personeelsplanning;
 • een helder overzicht van de knelpunten in jouw personeelsplanning;
 • objectief advies op maat van een onafhankelijke deskundige;
 • concrete voorstellen met verbeterpunten voor jouw planning;
 • tevreden opdrachtgevers, klanten en medewerkers.

Zo gaan we te werk

1

Start van de PlanScan

In feite starten we met het in kaart brengen van de huidige en de gewenste werkwijze. Aan de hand van diepte-interviews en bijeenkomsten verzamelen wij allerlei informatie.

Is jouw personeelsplanning afgestemd op de behoeften en doelstellingen van jouw organisatie? Hoe is jouw planningsorganisatie ingericht? Welke planningssoftware is in gebruik? Wat is het werkaanbod en met welk type roosters werkt jouw organisatie? Al dit soort vragen komen aan bod tijdens de PlanScan. Hierbij staat centraal dat we inzicht verkrijgen in de impact van de personeelsplanning op jouw organisatie en naar de beleving van de medewerkers. Het is een bewuste keuze om direct bij aanvang van de scan verschillende medewerkers te betrekken. Een belangrijk voordeel is een groter draagvlak bij het doorvoeren van mogelijke veranderingen. Ook levert het veel nuttige informatie op.

 

TOP - dehora academy workforce planning

Analyse en rapportage

Als uitgangspunt voor de beoordeling van jouw workforce planning gebruiken we het bewezen Déhora Drieluik model. We onderzoeken de plan organisatie, plan processen en plan inhoud.

De resultaten bundelen we in een overzichtelijk eindrapport met de volgende onderdelen:

 • de elementen die de huidige personeelsplanning positief beïnvloeden;
 • de knelpunten binnen jouw huidige personeelsplanning;
 • praktische verbetervoorstellen.

 

planscan drieluik personeelsplanning

Presentatie resultaten

Tot slot worden de resultaten van de PlanScan™ gepresenteerd aan het management en de leidinggevende van de planning.

Op overzichtelijke wijze wordt aangegeven wat de score is op de verschillende onderdelen. Een concreet plan van aanpak wordt gepresenteerd. Jij ziet direct welke onderdelen goed gaan en welke onderdelen minder goed gaan binnen jouw organisatie en hoe jij dit kunt verbeteren.

Je kunt als organisatie aan de slag! Heb jij hierbij extra hulp nodig, dan kunt je uiteraard een beroep op ons doen voor een aanvullend traject. Er zijn verschillende opties, bijvoorbeeld in de vorm van onze deskundige projectleiding, interim-planningsmanager en opleidingen (op maat).

 

workshop positioneren planorganisatie

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Laat het ons weten en wij nemen graag contact met jou op.