Test jouw kennis van burn-out preventie

Ben Jansen (CEO van Déhora Consultancy Group): ‘Ophouden? Daar denk ik niet meer aan’

Ben Jansen Déhora Consultancy Group

Interview Holland Management Review

INTERVIEW door Ben Kuipers en Eric van der Wal
TEKST Wilbert Gejtenbeek

Tijd hoort bij de belangrijkste bezittingen van Ben Jansen. Zijn bureau is marktleider in workforce planning en management. Met zijn stichting Time Design wil hij de maatschappij tijdsbewust maken. En ook zelf woekert hij met zijn tijd, als manager en als inspirator. ‘Gedoe hoort bij mijn rol, maar ik blijf dromen.’

‘De ingrediënten voor een goede dag? Een goed gesprek, een heerlijk glas en een stevige lachbui.’ Ben Jansen citeert hier Han Peekel. Jansen, directeur-eigenaar van adviesbureau Déhora, sprak Peekel (voormalig zanger, presentator en televisiepersoonlijkheid) in het kader van een ander interview. Jansen maakt namelijk een eigen interviewbundel, een boek vol gesprekken over tijd. Hij spreekt zijn gasten, allen bekende Nederlanders, over hun keuzes in tijdsbesteding, hun omgang met tijd en hun gevoel bij tijd. Jansen, die is opgeleid als elektrotechnisch ingenieur en arbeids- en organisatiepsycholoog, is zelf de interviewer, auteur, redacteur en uitgever van zijn boek. Immers, woekeren met zijn tijd, dat is wat de ondernemer doet. Ook in figuurlijke zin, want Déhora is een bureau dat wereldwijd naam heeft gemaakt in adviezen over workforce planning en management. Het bedrijf handelt in deskundigheid over het omgaan met tijd. Dat beperkt zich niet tot efficiency, onderstreept Jansen. Want wie echt zijn tijd nuttig wil besteden, zal soms moeten vertragen en soms moeten aansluiten bij andermans tempo – als ware het een soort danspartij.

Bekijk hier het gehele interview

Mogelijk ook interessant voor u:

Artikel 'Arbeidstijden moeten met de tijd mee!'
Arbeidstijden moeten met de tijd mee!

Het gros van de arbeidstijden in Nederland kenmerkt zich nog steeds door het ‘9 tot 5’ patroon. Het is een praktijk die, qua vorm, in feite teruggaat naar het begin van de Industriële Revolutie midden 18de eeuw. Inmiddels is de samenleving ingrijpend gewijzigd. En met de huidige turbulente ontwikkelingen worden de eerste haarscheurtjes in het bolwerk van de traditionele arbeidstijden zichtbaar. Het is de hoogste tijd voor duurzame, flexibele en ‘culture proof’ arbeidstijden!

Ben Jansen over flexibilisering - Déhora NL
Flexibilisering: waarom organisaties niet meer zonder kunnen

Ben Jansen, CEO van Déhora, legt uit wat duurzame flexibilisering inhoudt en waarom organisaties volgens hem niet meer zonder flexibilisering kunnen.