Kom op 5 oktober naar PLAN! Event in Sneek

Wie zoekt naar opleidingen, komt al snel de term ‘blended learning’ tegen. Wat is dat eigenlijk? En wat zijn de voordelen? In deze blog vind je antwoorden op deze vragen.

Wat is blended learning?

Blended learning betekent letterlijk een mix van klassikaal leren, persoonlijk leren, online leren, verschillende leervormen en het gebruik van diverse communicatiemiddelen zoals computers, tablets, digiboards en het internet. Al deze elementen hebben specifieke voordelen en door ze te combineren wordt jouw ontwikkeling zo goed mogelijk ondersteund.

Bij fysieke klassikale lesdagen kun je bijvoorbeeld meer diepgang krijgen door de interactie met de andere deelnemers en de docent en door onder begeleiding oefeningen te doen die steeds complexer worden.

Online klassikale lesdagen zijn heel geschikt om kennis op te frissen, de puntjes op de ‘i’ te zetten of je weer op weg te helpen als je even bent vastgelopen. Ze zijn korter van duur en besparen je reistijd. Als de deelnemers en de trainer elkaar kennen, is deze vorm een nuttige aanvulling in elke learning journey.

Online zelfstandige trainingen zijn vaak een goede start als voorbereiding op een klassikale bijeenkomst en een ander voordeel is dat je zo’n training of e-learning kunt starten en stoppen wanneer het jou uitkomt. Ze dragen bij aan persoonlijk leren of maatwerk, omdat je zelf het tempo bepaalt en omdat sommige e-learnings zich aanpassen aan jouw kennisniveau. Weet je al veel van het onderwerp, dan krijg je minder vragen en ga je er sneller doorheen. Is het onderwerp nieuw voor je, dan krijg je extra vragen om je te helpen.

Door de technische hulpmiddelen is het aantal werkvormen toegenomen en hou je eenvoudig het overzicht over de stappen in jouw ontwikkeling. Ook is kan het contact met de docent, trainer en andere deelnemers eenvoudiger en frequenter zijn.

Blended learning bij Déhora

‘’Bij een learning journey hoort dat je stappen zet buiten jouw eigen comfortzone, fouten maakt en daarvan leert, jezelf overstijgt en trots bent op jouw persoonlijke groei en ontwikkeling.’’

Déhora Academy gelooft in de kracht van blended programma’s of learning journeys en past het daarom veel toe. Werken aan jouw ontwikkeling gaat meestal met vallen en opstaan en ‘blended’ zorgt ervoor dat je altijd aansluiting hebt met de manier waarop jij het beste leert. Natuurlijk met de ondersteuning van docenten, trainers en de andere deelnemers, want samen bereik je veel meer.

Onderzoeken, ontdekken, lezen, luisteren, oefenen, sparren, reflecteren, presenteren, verdiepen. Dat doe je soms alleen, vaak samen met de andere deelnemers en vooral ook met spelers in jouw eigen organisatie. Want het meeste leer je van doen in de praktijk, nadat je bijvoorbeeld een paar klassikale lesdagen hebt gehad, aangevuld met zelfstandige oefeningen, een reflectieopdracht en online tests.

Zodra je jouw nieuwe kennis en vaardigheden in de praktijk toepast, ontdek je de toegevoegde waarde voor jou, de organisatie en de klanten. Tegelijkertijd komen dan ook weer nieuwe uitdagingen bovendrijven. Daarom zijn de online klassikale ‘Werk-in-uitvoering’-sessies zo nuttig. Je leert van elkaars praktijkervaringen, versterkt zwakke plekken in jouw kennis en maakt een plan voor de volgende stappen in jouw learning journey. Want ook dat hoort erbij, je bent nooit uitgeleerd: the journey continues.

Ben je enthousiast geworden? En wil jij een start maken met jouw Learning Journey? Lees dan hier meer.

Mogelijk ook interessant voor u

start profielscan dehora learning journey
Persbericht: Déhora Academy lanceert de Déhora Profielscan

De Déhora Profielscan beoordeelt vier aandachtsgebieden die cruciaal zijn voor het uitvoeren van het vak. Zo ontvangt iedereen een persoonsgebonden rapportage die hen helpt met de volgende stap in hun ontwikkeling.

foto dehora academy
Déhora Academy cursist Jolanda aan het woord

Binnenkort verwachten wij onze 10.000ste cursist bij Déhora Academy. Ons opleidingsinstituut richt zich op planning professionals die zich willen ontwikkelen op het vakgebied van workforce planning en management. In aanloop naar deze mooie mijlpaal hebben wij een aantal cursisten geïnterviewd. Wij waren benieuwd naar wat de opleidingen die ze hebben gevolgd, ze hebben gebracht. Lees hier de ervaringen van Jolanda.