Test jouw kennis van burn-out preventie

Binnenkort verwachten wij onze 10.000ste cursist bij Déhora Academy. Ons opleidingsinstituut richt zich op planning professionals die zich willen ontwikkelen op het gebied van workforce planning en management. In aanloop naar deze mooie mijlpaal hebben wij een aantal cursisten geïnterviewd. Wij waren benieuwd naar wat de opleidingen die ze hebben gevolgd, ze hebben gebracht. Lees hier de ervaringen.

Jolanda aan het woord

Jolanda zit al 25 jaar in het plannersvak en werkt als functioneel applicatiebeheerder in de zorg. Afgelopen jaar heeft zij de stap genomen om haar kennis te verbreden. Bij Déhora Academy besloot ze de HBO-leergang ‘Optimalisering Personele Inzet’ (OPI) te volgen. “Ik wilde heel graag een opleiding volgen omdat ik dan betere keuzes kan maken en mijn mening goed kan beargumenteren en onderbouwen. Veel collega’s komen bij mij namelijk aankloppen voor advies over planningsvraagstukken. Deze vragen kan nu ik nu goed onderbouwd beantwoorden.”

Jolanda is ontzettend blij dat ze de opleiding bij Déhora Academy heeft gevolgd. De opgedane kennis helpt haar in haar werk. Zo geeft zij aan dat ze totaal anders is gaan kijken naar haar werk. “De opleiding OPI heeft mijn ogen geopend. Ik ben écht wakker geschud. Ik ben heel anders naar het plannningsvak gaan kijken. Zo heb ik geleerd dat je vanuit de missie en visie van je organisatie plandoelstellingen kan maken, en dat die doelstellingen handvatten bieden bij het uitvoeren van je dagelijkse taken. Dat je er niet enkel zorg voor draagt dat het rooster rond komt, maar dat je sturing kan geven aan het rooster. Waar ik voor de opleiding dacht ‘als het poppetje maar de openstaande plekken opvult’, denk ik nu volledig anders. Door de opleiding kwam ik tot het besef dat onze organisatie niet echt een roosterbeleid had. Kortom, het heeft voor mij heel veel goeds gebracht.

Jolanda’s grootste leermoment is het besef dat capaciteitsplanning op de middellange en lange termijn ontzettend belangrijk is.“De opleiding heeft me ontzettend veel gebracht, en dat had ik echt niet willen missen. Ik kan mezelf nu een echte expert noemen binnen dit vakgebied”. 

Wendy aan het woord

Wendy is planner in de GGZ in Drenthe. Sinds 2005 voert zij al taken uit binnen deze branche. Onlangs heeft zij de Vakopleiding Personeelsplanner afgerond, en met succes! “Ik vond het een zeer prettige opleiding. Het fijnst vond ik nog dat de opleiding ook gericht was op de praktijk. Daar heb ik vandaag de dag ontzettend veel aan.”

Op de vraag waarom zij een opleiding wilde volgen, geeft ze het volgende antwoord: “Ik zit al zo lang in dit vak, maar ik wilde toch meer kennis opdoen. Kennis kan nooit kwaad dus ik dacht: Waarom ook niet? Mij heeft het écht laten groeien als planner. Ik heb ontzettend veel geleerd, en dan te bedenken dat ik dacht al vrij veel kennis te hebben. Door de opleiding ben ik gaan inzien dat er zoveel mogelijkheden zijn om doelen te bereiken en om tot een goed rooster te komen. Ik kan stellen dat ik nu een breder perspectief heb.

Wat de opleiding mij vooral heeft opgeleverd, is dat ik me veel zelfverzekerder voel in de praktijk. Ook in mijn coachende rol kan ik mezelf nu veel beter verwoorden en ik kan beter beargumenteren waarom ik bepaalde keuzes maak. Voorstellen doen en adviezen geven doe ik nu met een veel fijner gevoel. En dat is voor mij heel veel waard!”

Benieuwd naar onze opleidingen? Neem een kijkje op de Déhora Academy.