Déhora is ISO 27001 gecertificeerd

ATW Controle: uw roosters compliant aan Arbeidstijdenwet

Weet u of de roosters van uw medewerkers voldoen aan de Arbeidstijdenwet (ATW) ? Mocht u controle krijgen van de Inspectie SZW, bent u dan als werkgever compliant aan de wettelijke eisen rond arbeidstijden? Wilt u nieuwe roosters maken die in alle opzichten voldoen aan de Arbeidstijdenwet? Voor het antwoord op al deze vragen kunt u rekenen op de expertise van het Planning Service Center (PSC) van Déhora.

basisrooster maken voor betere individuele roosters

Mijn software controleert al op ATW?

Helaas is niet alle roostersoftware waterdicht als het gaat om het plannen volgens de regels van de Arbeidstijdenwet. Sommige roostersoftware controleert alleen op de veel voorkomende bepalingen rond dagelijkse en wekelijkse rust. Kortom, niet alle ATW-overtredingen worden zichtbaar in diverse roostersoftwaresystemen. Bij een controle door de Inspectie SZW komen dergelijke tekortkomingen altijd aan het lichtHet niet naleven van de Arbeidstijdenwet leidt tot boetes, ongezonde roosters en mogelijk zelfs tot imagoschade. 

sparren-met-een-pro-optimaliseren-personeelsplanning

Analyse en verbetering van uw roosters

Door een periodieke ATW-controle van ons Planning Service Center (PSC), voorkomt u dergelijke onplezierige situaties. U bent de Inspectie SZW namelijk voor en kunt interne maatregelen nemen ter verbetering. Ook voorkomt u op deze manier dat gemaakte fouten zich herhalen in de toekomst. In uw kwaliteitsbeleid kan wettelijke compliancy een speerpunt zijn, dat u periodiek toetst (audit). 

Het PSC gebruikt de door Déhora ontwikkelde controle-software, geschikt voor ieder rooster. In deze software is de interpretatie van de Arbeidstijdenwet in samenwerking met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) bewerkstelligd. De Inspectie SZW gebruikt dezelfde software in haar controles. Met de ATW-controle krijgt u dus haarscherp in beeld wat er goed en fout gaat in de naleving van de Arbeidstijdenwet. 

Onze werkwijze

Uw rooster laten controleren door het Planning Service Center is een zeer gemakkelijke opgave. U levert het desbetreffende rooster (huidig, nieuw, of gerealiseerd) aan in onze template. Wij controleren of uw rooster voldoet aan de ATW. Vervolgens ontvangt u een rapportage van deze controle, met daarin een overzicht van de eventuele overtredingen. Onze specialisten dragen u daarbij suggesties aan ter verbetering van uw rooster. Tot slot plannen wij een telefonische afspraak in om de resultaten persoonlijk met u te bespreken.

Deze dienstverlening vindt standaard plaats met een doorlooptijd van maximaal 1 week. Indien noodzakelijk wordt een spoedcontrole uitgevoerd.

Uw voordelen

Met onze dienstverlening bent u binnen een week verzekerd van een waterdichte ATW-controle, zonder dat u hoeft te investeren in speciale software. Ook heeft u direct zicht op eventuele tekortkomingen in uw eigen planning software. Dit helpt u weer om ook in de toekomst gezonde roosters te kunnen maken die voldoen aan de Arbeidstijdenwet (ATW). Met een rooster dat voldoet aan de ATW, voorkomt u eventuele boetes én imagoschade. Ook voldoet u aantoonbaar aan interne kwaliteitscontrole op wettelijke compliancy.

De kosten

De prijs voor een standaard ATW-controle bedraagt € …… (exclusief BTW) per uniek rooster van maximaal 250 medewerkers.

 

Interesse? Ons Planning Service Center helpt u graag verder

Onze opleidingen en workshops

workshop Arbeidstijdenwet
Workshop
  • 1 dag
  • Amsterdam / incompany
Op aanvraag
Workshop Arbeidstijdenwet (ATW)

Een rooster maken en aanpassen zonder de Arbeidstijdenwet (ATW) te overtreden? Leer in één dag de praktische toepassing van de ATW.

Vakopleiding
  • 4,5 lesdagen
  • Amsterdam / incompany
Op aanvraag
Vakopleiding Personeelsplanner

De gecertificeerde vakopleiding Personeelsplanner geeft praktische handvatten en inzichten om als planner effectief aan de slag te kunnen.

Nieuw
Workshop
  • half dagdeel
  • opdrachtgever of extern
Op aanvraag
Workshop ATW en ATB bij de brandweer

Tijdens deze workshop wordt uitgebreid stilgestaan bij de (on)mogelijkheden binnen de arbeidstijdenwet. De relevante bepalingen uit de ATW en het ATB worden toegelicht en er is uitgebreid gelegenheid voor vragen uit de praktijk.