Test jouw kennis van burn-out preventie

35 jaar Déhora, wat een mijlpaal! In 35 jaar is veel veranderd, zowel op ons vakgebied als binnen ons bedrijf hebben we ontzettend veel ontwikkelingen gezien. Ook op persoonlijk vlak verandert er veel en maken we onze eigen ontwikkeling door. Voor een aantal collega’s geldt dat deze periode ook 35 jaar is en Déhora bestaat dus net zo lang als zij. We spraken Bert ter Maat over deze ontwikkelingen, want net zoals de oprichting van Déhora, begon zijn leven ook in 1987.

Hoi Bert, zou je wat meer over jezelf kunnen vertellen?

“Mijn naam is Bert en ik ben ook 35 jaar, net als Déhora. Ik hou van koken, muziek, kijk graag voetbal en speel gezelschapsspelletjes. Naast mijn drukke gezinsleven heb ik een leuke baan bij Déhora als Planmanager. Bij Déhora werk ik aan adviesopdrachten en projecten op detacheringsbasis. Zo help ik afdelingen met het opzetten en/of transformeren van de planning, en kijk ik overstijgend binnen een organisatie mee naar planningsvraagstukken. Wat mijn functie zo leuk maakt, is dat ik te maken krijg met de belangen van veel verschillende groepen binnen een organisatie. Wat het soms ook wel lastig maakt, omdat er meerdere belangen spelen. Ik werk steeds aan verschillende projecten, wat mijn baan afwisselend maakt en waar je veel van leert. Wat ik graag nog zou willen doen is met  Déhorianen buiten detachering aan projecten samenwerken. Omdat iedereen zijn eigen specialisatie heeft, kunnen we elkaar naar mijn mening versterken.”

Wat was jouw leukste ervaring bij Déhora?

“Toen ik hier net kwam werken vierde Déhora (en ik dus ook) haar 30ste verjaardag. We gingen met het hele bedrijf naar Noordwijk, dat was ontzettend leuk. En de gezamenlijke bijeenkomsten die georganiseerd worden zijn ook altijd erg gezellig. Het bijzondere aan Déhora is dat je elkaar niet zo vaak ziet, want we zijn verspreid over heel Nederland, maar dat er toch verbondenheid is.

“Wij, als Déhora, zijn verspreid over het hele land, maar we zijn toch samen!”

Déhora is niet alleen gevestigd in Nederland, maar heeft ook vestigingen in België, Polen en Tsjechië. De eerste buitenlandse vestiging opende in 2005. Wanneer ging jij voor het eerst naar het buitenland?

“In 1998, ik was toen 11 jaar en ging op vakantie naar Polen, in de buurt van Krakau. Ik heb daar als 11 jarige Auschwitz gezien, wat toen (en nog) veel indruk op mij heeft gemaakt.”

In 2005 opende Déhora haar vestiging in Antwerpen en in 2007 een vestiging in Warschau. Jij was toen 18 en 20 jaar, zou je wat meer kunnen vertellen over jouw ervaringen in die jaren?

“Ik kan niks anders zeggen dan dat ik toen hele mooie jaren heb gehad. Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Christelijke Hogeschool Ede. Het was voor het eerst dat ik op mijn eigen benen stond, zo maakte ik kennis met het studentenleven, woonde ik op kamers en ging ik nadenken over meer serieuze dingen in het leven. Ook kreeg ik in deze jaren een relatie met mijn vrouw en we zijn nog steeds samen.”

De periode tussen 2005 en 2007 stonden voor zowel Déhora als Bert in het teken van de wereld ontdekken.

9 jaar later, in 2016, opende Déhora Tsjechië haar deuren. Jij was toen 29 jaar, hoe is jouw leven veranderd in die jaren?

“In 2016 heb ik de overgang gemaakt naar een volledige planningsfunctie en kwam ik voor het eerst in aanraking met Déhora. Ik heb toentertijd de opleidingen van de Déhora Academy gevolgd. Wat mij opviel is dat de opleidingen kwalitatief erg goed in elkaar zaten en ik ben geïnspireerd geraakt om bij Déhora te gaan werken. Ook was ik toen het leven als jonge vader aan het ontdekken.’’

Waar Déhora groeide op het gebied van locaties, personeel en kennis, kwam Bert voor het eerst in aanraking met Déhora en heeft zich van ‘zoekende student’ ontwikkeld tot een planner gefascineerd door tijd.

Wist je dat… de Latijnse vertaling van de.hora ‘vanuit de tijd’ betekent? Bij Déhora staat het thema tijd centraal en leveren wij een bijdrage aan een tijdintelligente samenleving en wereld. Als Déhoriaan houd jij je ook veel bezig met tijd, wat is jouw link met het thema?

“Ik ben eigenlijk mijn hele leven lang al gefascineerd geweest met tijd. Deze fascinatie begon door het spoorboekje van de NS, waarin alle treintijden stonden. Ik kon urenlang door dat boekje bladeren. Eigenlijk heb ik altijd al iets met tijd en cijfertjes gehad, dus het cirkeltje is voor mijn gevoel zeker rond met mijn functie bij Déhora. Deze fascinatie zie ik nu ook terug bij mijn oudste zoon, hij houdt zich erg bezig met alles wat met de tijden van het openbaar vervoer te maken heeft, misschien komt de volgende Déhoriaan er alvast aan! Ook ben ik van mening dat men de tijd goed en verstandig moet gebruiken. Wanneer je de tijd goed gebruikt, deze goed indeelt en er goed over nadenkt, kan je veel uit je leven halen!”

“Mijn fascinatie voor tijd zie ik nu ook terug bij mijn oudste zoon, misschien komt de volgende Déhoriaan er al aan!”

“Op het moment ben ik 5 jaar actief bij Déhora betrokken en ik vind het mooi om te zien dat Déhora blijft ontwikkelen. Ik hoop dat wij dat kunnen blijven doen als bedrijf, onze kennis kunnen vergroten en meer mensen kunnen helpen de tijd goed te gebruiken. Op naar de 40 en 50 jaar Déhora!”

Lees andere gerelateerde blogs

Wij zijn Déhora – Roy Ahlers over het 35-jarig jubileum

“Iedereen heeft een andere beleving van tijd, tijd is relatief” Hallo Roy, zou je wat meer over jezelf kunnen vertellen?…