Test jouw kennis van burn-out preventie

We spraken Roy Ahlers over zijn ontwikkeling, want net zoals de oprichting van Déhora, begon zijn leven ook in 1987.

35 jaar Déhora, wat een mijlpaal! In 35 jaar is veel veranderd, zowel op ons vakgebied als binnen ons bedrijf hebben we ontzettend veel ontwikkelingen gezien. Ook op persoonlijk vlak verandert er veel en maken we onze eigen ontwikkeling door. Voor een aantal collega’s geldt dat deze periode ook 35 jaar is en Déhora bestaat dus net zo lang als zij!

“Iedereen heeft een andere beleving van tijd, tijd is relatief”

Hallo Roy, zou je wat meer over jezelf kunnen vertellen?

“Ik ben Roy en ik ben geboren in 1987 in Zuidoost Drenthe. Naast mijn functie als planner bij Déhora ben ik ook voorzitter van een politieke partij. Dus in mijn vrije tijd ben ik veel bezig met het opzetten van politieke campagnes en acties, bestuurlijke taken en het beantwoorden van hulpvragen die binnenkomen. Ook houd ik erg van koken, dat zit ook wel een beetje in de familie; zo maken sommige familieleden hun eigen sambal en de ander heeft weer 12 barbecues. Verder heb ik een caravan gekocht en daarmee ga ik elk weekeinde op vakantie.”

Je bent planner bij Déhora, zou je wat meer over je functie kunnen vertellen?

“Voordat ik bij Déhora kwam werken heb ik op werkgebied van alles gedaan. In mijn eerdere teamleider rollen heb ik met planning te maken gehad, dit vond ik leuk om te doen en naar mijn mening was ik daar ook goed in. Toen heb ik de stap gemaakt naar een plannersfunctie bij de GGD. Later kwam ik via via bij Déhora terecht. Déhora is op plannersgebied naar mijn mening ‘the place to be’, zeker als je op basis van detachering wil werken, dus de keuze was snel gemaakt. Nu zit ik op mijn eerste opdracht, bij een zorginstelling. Als planner zit je niet de hele dag achter je laptop de planning rond te maken, je hebt ook te maken met veel email en mensen die even langslopen. De planning zelf is vaak 2D, maar de mailtjes en gesprekken met personeel, maakt de planning 3D en menselijk. Het vraagt toch wel empathisch vermogen van mijn toetsenbord.”

In 35 jaar hebben Déhora en Roy al veel ontwikkelingen doorgemaakt, zowel op professioneel als op persoonlijk gebied. Waarin zou jij je nog willen ontwikkelen in de toekomst?

“Ik zou me graag willen ontwikkelen als planner in de breedste zin van het woord, het lijkt mij leuk om in verschillende sectoren te werken en veel kennis op te doen op het gebied van planning. Ook denk ik dat er nog veel te innoveren valt op het gebied van planning; hoe zetten we mensen in op basis van kennis en kunnen en niet op basis van het invullen van diensten. Ik denk dat wij als Déhora zeker aan deze ontwikkeling kunnen bijdragen in de toekomst.”

In 2005 opende Déhora haar vestiging in Antwerpen en in 2007 een vestiging in Warschau. Jij was toen 18 en 20 jaar, zou je wat meer kunnen vertellen over jouw ervaringen in die jaren?

“Eigenlijk had ik toen best een saai leven. Ik zat op school en ik werkte daarnaast nog een beetje, dat was eigenlijk wel dag vullend. En na werk en school ging ik met andere jongeren naar de ‘hang out’ van het dorp.”

9 jaar later, in 2016, opende Déhora Tsjechië haar deuren. Jij was toen 29 jaar, hoe is jouw leven veranderd in die jaren?

“In 2016 woonde ik in een leuk huisje in Zwolle, waar ik graag wilde wonen, en ik had leuk werk. Ik had het toen goed voor elkaar, zo werkte ik niet heel erg veel en had ik veel vrije tijd. Ik had toen een boot, een Mercedes en een motor. Het waren zeker mooie jaren!”

Waar Déhora groeide op het gebied van locaties, personeel en kennis, is het leven van Roy veranderd van het ‘saaie studentenleven’ in Zuidoost Drenthe, naar mooie jaren in Zwolle.

Wist je dat… de Latijnse vertaling van de.hora ‘vanuit de tijd’ is? Bij Déhora staat het thema tijd centraal en leveren wij een bijdrage aan een tijdintelligente samenleving en wereld. Als Déhoriaan houd jij je ook veel bezig met tijd, wat is jouw link met het thema?

“Mijn visie op het thema tijd is wel een beetje filosofisch. Ik heb een keer een onderzoek gelezen over hoe tijd voor iedereen anders is. Voor de een zijn 10 minuten snel voorbij, terwijl diezelfde 10 minuten voor een ander eindeloos kunnen voelen. Iedereen heeft dus een andere beleving van tijd, tijd is relatief.”

Lees andere gerelateerde blogs

Wij zijn Déhora 35 jaar – Bert ter Maat

Hoi Bert, zou je wat meer over jezelf kunnen vertellen? “Mijn naam is Bert en ik ben ook 35 jaar,…

Wij zijn Déhora: ontmoet Sophie Klasen (Research Consultant)

Ontmoet onze Research Consultant Sophie. In dit interview vertelt ze over haar functie en werkzaamheden binnen Déhora.