Test jouw kennis van burn-out preventie

Werkdruk bij distributiecentra onacceptabel hoog tijdens feestdagen

Werkdruk bij distributiecentra onacceptabel hoog tijdens feestdagen

De warme haard knettert, er wordt gelachen, gegeten en gedronken en cadeautjes worden met veel plezier uitgepakt. Zo worden de feestdagen door de meeste van ons ervaren. Een ander deel van de mensen ervaart dit anders. Recentelijk kwam aan het licht dat het personeel van Amazon uitgeput is vanwege de hoge werkdruk. Een journalist ging een maand lang undercover aan het werk bij het distributiecentrum en trok de onderstaande conclusie.

Werkdruk Amazon: ”onacceptabel hoog risico op geestelijke en lichamelijke klachten’’

Het is niet de eerste keer dat soortgelijk nieuws naar buiten wordt gebracht. Zeker rondom de feestdagen is het immens druk bij de distributiecentra en wordt er geklaagd over de werkdruk. Selby, de desbetreffende journalist, vertelde dat hij bij Amazon acht uur lang ieder uur 300 pakketjes door zijn handen moest laten gaan. Zitten mocht hij niet. Uit eerder onderzoek van gezondheidsdeskundigen werd geconcludeerd dat werknemers bij Amazon “een onacceptabel hoog risico op geestelijke en lichamelijke klachten” lopen.

Déhora ervaring in verlagen werkdruk binnen organisaties

Déhora is expert op het gebied van personeelsplanning en personele inzet en heeft de afgelopen 30 jaar vele organisaties ondersteund bij vraagstukken rondom werkdruk en werkbelasting. Christine Baaijens, manager research bij Déhora: ”Werkdruk is een emotioneel beladen onderwerp, waarbij het in de discussie vaak gaat over de ervaren werkbelasting. Tegelijkertijd is het de ervaring van Déhora dat objectivering mogelijk is en bijdraagt aan het vinden van concrete maatregelen en oplossingen.’’

Onafhankelijke opstelling en wetenschappelijke methoden nodig bij verlagen werkdruk

Sinds de oprichting heeft Déhora een mooi track record op dit gebied opgebouwd. In de aanpak van Déhora ligt de nadruk op een onafhankelijke opstelling en het gebruik van wetenschappelijk valide methoden, waarbij de belangen van de werkgever en de werknemersorganisaties geen rol spelen in de interpretatie van feitelijke gegevens. Als onafhankelijk adviesbureau op het gebied van het verbeteren en het flexibiliseren van de personele inzet richten wij ons altijd op fact-finding. Hierbij combineren wij ervaringsgerichte gegevens met objectieve data.

Duurzaam personeelsbeleid betekent gezond en gelukkig de feestmaand in

Het is de ervaring van Déhora dat er voldoende mogelijkheden zijn om de werkdruk binnen organisaties te verlagen. Wij hopen daarom van harte dat organisaties steeds vaker de eerste stappen in de richting van een duurzaam personeelsbeleid willen en durven te zetten. Zodat iedereen op een gezonde en prettige manier kan genieten van deze mooie, feestelijke maand.

Mogelijk ook interessant voor u

Ben Jansen over flexibilisering - Déhora NL
Flexibilisering: waarom organisaties niet meer zonder kunnen

Ben Jansen, CEO van Déhora, legt uit wat duurzame flexibilisering inhoudt en waarom organisaties volgens hem niet meer zonder flexibilisering kunnen.