Test jouw kennis van burn-out preventie

Déhora ondersteunt organisaties om tijdintelligenter te werken. Met strategische, tactische en operationele oplossingen draagt Déhora bij aan het optimaliseren van bedrijfsprocessen en resultaten. Het vinden van de optimale balans tussen mensen, middelen en tijd, resulteert in een prettige werkomgeving, uitstekende bedrijfsresultaten, tevreden klanten en een goede grip op tijd. Wij nemen een kijkje achter de schermen bij Sophie Klasen, Research Consultant bij Déhora.

Wie is Sophie?

Sophie Klasen is op 10 januari 2022 begonnen als Research Consultant bij Déhora. Zij ondersteunt organisaties door middel van onderzoek en advies bij complexe en dynamische vraagstukken op het gebied van workforce planning & transformatie. Sophie is een geboren en getogen Amsterdamse en was voordat ze startte bij Déhora een PhD kandidaat aan de Universiteit van Maastricht. Haar promotieonderzoek was gericht op het evalueren van een preventieve strategie om langdurig ziekteverzuim te voorkomen.  

Wil je meer weten over de werkzaamheden van een Research Consultant en werken bij Déhora? Lees dan snel verder! 

Research Consultant, zou je wat meer over jouw functie kunnen vertellen?

“Ik kwam eigenlijk solliciteren op een andere functie bij Déhora, namelijk de functie Researcher Workforceplanning & Management. Maar tijdens gesprekken kwam naar voren dat ik het ook erg leuk vind om — naast het uitvoeren van onderzoek — klanten gericht te adviseren. Zo ontstond de combinatie met consultancy.

Als Research Consultant houd ik me met veel verschillende projecten bezig in uiteenlopende sectoren, waardoor mijn werkzaamheden zeer afwisselend zijn. Zo houd ik me bezig met beleids- en roosteraanpassingen, het opstellen van vragenlijsten en het analyseren van data. Daarnaast ben ik veel in gesprek met medewerkers om eventuele knelpunten binnen organisaties te identificeren. Wat mijn functie leuk maakt, is dat ik naar verschillende onderdelen van organisaties kan kijken, zoals: de cultuur, de planning, maar ook naar de mensen. Vooral dat menselijke aspect maakt het zeer interessant.”  

Op welk gebied zou je nog willen ontwikkelen binnen Déhora? 

“Ik ben begonnen aan de opleiding personeelsplanner bij Déhora Academy. Ik ben veel in gesprek met diverse bedrijven, medewerkers en planners over hoe het beter kan. Dus het is fijn om te weten waar planners in de praktijk tegenaan lopen. Door deze opleiding ben ik in staat om gerichter mee te denken met planners omdat ik meer achtergrondkennis heb van de functie. Ik verwacht dat deze kennis mij zeker gaat helpen tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden.

Als Research Consultant zou ik mij graag nog willen ontwikkelen op het gebied van change management. Ik zie vaak in praktijk dat het management bepaalde veranderingen doorvoert, maar dat er weerstand ontstaat vanuit de medewerkers. Ik zou in de toekomst een opleiding op dit gebied willen volgen, waarin ik methoden en technieken krijg aangereikt om de veranderbereidheid onder medewerkers te verhogen.”  

Hoe bevalt het bij Déhora? 

“Het viel me meteen op dat iedereen heel open en toegankelijk is. Mijn collega’s zijn altijd bereid om even mee te kijken, advies te geven of een praatje te maken. Wat ik ook heel fijn vind, is dat ik vrijwel meteen kon meedraaien met verschillende projecten. Mijn begeleiders hebben mij vanaf het begin veel vertrouwen gegeven; zo mocht ik in mijn tweede week al naar een klant toe. Dat vond ik wel echt gaaf om te doen en hier leer je natuurlijk heel veel van.” 

Wat wil je bereiken bij Déhora?  

“Ik ben op het moment nog maar kort in dienst bij Déhora. Elk project voer ik nu nog gezamenlijk uit met een senior consultant. In de toekomst lijkt het mij een goede uitdaging om mijn eigen projecten te leiden, waarbij ik écht eindverantwoordelijk ben voor het gehele project. Ik heb daar nu nog geen ervaring mee, maar het lijkt mij een mooie uitdaging!”   

Zoek jij een nieuwe uitdaging?

Ben jij net als Sophie toe aan een mooie uitdaging als consultant? Wil je ook werken in een open en toegankelijk team waar je kan groeien in je rol? Kijk dan snel naar onze openstaande vacatures. 

Heb je vragen of wil je meer weten over de openstaande functie? Je kunt rechtstreeks contact opnemen met Heino de Roo:  h.de.roo@dehora.nl. Of neem telefonisch contact op via het telefoonnummer: +31 (0) 20 213 68 73 

Mogelijk ook interessant voor u:

Waarom planning een fantastisch vak is
Een kijkje achter de schermen bij Déhora’s Planning Service Center

Wij namen een kijkje achter de schermen bij het Planning Service Center, en interviewden hiervoor Melvin, één van Déhora’s ervaren planningprofessionals.

gezonde-ploegendienst-medewerkers
4 tips voor gezondere ploegendienst medewerkers

Ploegendiensten brengen niet alleen fysieke, maar ook mentale en sociale gevolgen met zich mee. Lees hier 4 tips voor vitale ploegendienst medewerkers.