Déhora is ISO 27001 gecertificeerd

Op weg naar duurzame inzetbaarheid van uw personeel

Wat kunt u als werkgever eigenlijk doen op het vlak van duurzame inzetbaarheid? Hoe zorgt u voor betrokken en bevlogen medewerkers die met plezier naar hun werk gaan? Hoe kunt u in aanmerking komen voor de subsidieregeling voor duurzame inzetbaarheid?

duurzame inzetbaarheid personeel

Gelukkige medewerkers maken vitale bedrijven

Krimp, vergrijzing en de (mondiale) concurrentieslag zijn voor veel organisaties actuele thema’s. Medewerkers moeten steeds langer doorwerken. Slim en efficiënt werken is steeds belangrijker geworden voor de gezondheid van uw organisatie op de lange termijn. Duurzame inzetbaarheid van uw personeel is daarom van levensbelang voor uw organisatie. Als u investeert in het geluk van uw medewerkers, dan verdient u dat dubbel en dwars terug. Want gelukkige medewerkers maken vitale bedrijven.

online-training-projectplanning

Déhora’s visie en aanpak

Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk onderdeel van uw workforce planning op de lange termijn. Déhora heeft uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van duurzame inzetbaarheid van medewerkers. In de visie van Déhora kan duurzame inzetbaarheid van medewerkers alleen goed van de grond komen als beide partijen daarin hun verantwoordelijkheid nemen. Dit vereist een werkomgeving die dit mogelijk maakt en een instelling bij de medewerker om de mogelijkheden te benutten. Deze visie vertaalt zich in de aanpak die wij voor onze projecten kiezen

Wij kunnen organisaties op verschillende manieren ondersteunen:

 • bij het verkrijgen van inzicht in de huidige en te verwachten knelpunten ten aanzien van de inzetbaarheid van medewerkers en de financiële consequenties hiervan;
 • bij het selecteren van passende maatregelen voor het voeren van een succesvol en resultaatgericht beleid met betrekking tot duurzame inzetbaarheid.
 • bij de aanvraag en implementatie van de subsidieregeling MDIEU.

Wat zijn de mogelijkheden?

Het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van uw personeel kan op verschillende vlakken worden aangepakt. Samen met u onderzoeken wij welke maatregelen en beleid daarvoor nodig zijn. U kunt denken aan maatregelen gericht op de volgende punten:

 • Meer betrokkenheid van de medewerkers: zorgen voor meer verantwoordelijkheid, vakmanschap en ideeën vanuit medewerkers.
 • Meer werkplezier en minder werkstress: zorgen voor meer verbinding met collega’s, autonomie in het werk en ruimte voor vakmanschap.
 • Ontwikkeling van medewerkers: bijhouden van ontwikkelingen in het vak en opdoen van nieuwe kennis zodat medewerkers inzetbaar blijven.
 • Bewust omgaan met onregelmatige werktijden: hoe kan de medewerker bewuster omgaan met werken op onregelmatige werktijden?
 • Verlagen van fysieke belasting: fysieke over- en onderbelasting leidt tot veel uitval. Onder andere meer kennis bij management en medewerkers verkleint het risico op uitval.
 • Gezond eten en werken: gezond eten en bewegen zorgen voor minder verzuim en meer energie op het werk.

Wat levert het op?

Een duurzaam beleid houdt uw medewerkers vitaal. Het leidt tot meer plezier in het werk, een lager ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit.  Daarnaast vergroot het de wendbaarheid van uw organisatie aanzienlijk. Een duurzaam beleid maakt uw organisatie niet alleen gezonder maar het heeft daarnaast ook een significante impact op het welzijn van uw medewerkers en de bedrijfsresultaten.

 

Meer over Duurzame inzetbaarheid

Maak tijd voor duurzame inzetbaarheid

Onderwerpen als vergrijzing van de beroepsbevolking en langer door moeten werken zijn thema’s die in vele organisaties spelen. Slim en…

Masterclass / Keynote
 • 1 lesdag
 • Incompany
Op aanvraag
Masterclass Duurzame Inzetbaarheid

De masterclass Duurzame Inzetbaarheid leert je meer over een goede balans tussen efficiency, flexibiliteit en de gezondheid van medewerkers.

Meer weten?