Test jouw kennis van burn-out preventie

Het concept zelfroosteren is afgelopen jaren enorm gegroeid in populariteit. De betere werk-privé balans en de toename in flexibiliteit maken organisaties enthousiast om te beginnen met zelfroosteren. Maar de implementatie en de cultuurverandering die gepaard gaat met zelfroosteren wordt vaak onderschat. Hierdoor lukt het organisaties vaak niet om te profiteren van de voordelen die zelfroosteren met zich mee brengt.

Zelfroosteren biedt aanzienlijke toegevoegde waarde binnen organisaties. Het stelt werknemers in staat om meer grip te krijgen op hun werkschema’s, waardoor ze hun professionele verplichtingen kunnen afstemmen op hun persoonlijke behoeften. Dit resulteert niet alleen in een hoger niveau van tevredenheid en betrokkenheid onder het personeel, maar het kan ook leiden tot een aanzienlijke vermindering van verzuim en overuren.

Bovendien draagt zelfroosteren bij aan een efficiëntere inzet van arbeidskrachten, wat resulteert in lagere personeelskosten en een verbeterde productiviteit. Medewerkers hebben de mogelijkheid om hun werktijden te plannen op basis van hun optimale prestatieniveau, wat de algehele efficiëntie van de organisatie ten goede komt. Kortom, zelfroosteren is een waardevol in de praktijk en biedt een complete en schaalbare cloudoplossing voor personeelsplanning en -roosters.

De experts van Déhora hebben het ASTER-model ontwikkeld als ondersteuning bij de overgang naar zelfroosteren. Het ASTER-model focust zich op gedragsverandering bij de medewerkers tijdens de overgang naar zelfroosteren. In dit whitepaper zal het ASTER-model uitgelegd worden aan de hand van praktische voorbeelden. Wil jij meer weten?

Download nu gratis de whitepaper Zelfroosteren

Laat hier uw gegevens achter en u ontvangt daarna een email met de link naar de pdf.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

 

Mogelijk ook interessant voor u