Dankzij zelfroosteren (ook wel bekend als individueel roosteren of meeroosteren) komt een flexibelere manier van werken binnen bereik van steeds meer mensen en organisaties. Deze roostermethodiek wordt in steeds meer organisaties met succes toegepast. Déhora begeleidt organisaties van A tot Z met dit proces.
Dat meeroosteren in veel organisaties wordt toegepast is niet verwonderlijk. Zowel de productiviteit als de flexibiliteit van organisaties wordt significant verbeterd. Andere belangrijke voordelen voor zowel werkgevers als werknemers zijn:
Het invoeren van een passende vorm van deze roostermethodiek is een proces dat bij iedere organisatie een op maat gesneden aanpak vereist. De implementatie van het meeroosteren heeft een behoorlijke impact op uw organisatie. Een goede voorbereiding is het halve werk. Deze vorm van roosteren is zeker niet geschikt voor iedere organisatie en is afhankelijk van een aantal succesfactoren.
Om te bepalen welke kritische succesfactoren binnen uw branche en organisatie een rol spelen, is specifiek onderzoek essentieel. Voor organisaties die hebben besloten om de mogelijkheden van de zelfrooster-methodiek te onderzoeken, biedt Déhora een compleet pakket aan diensten.
Déhora biedt verschillende diensten om uw organisatie te ondersteunen bij de weg naar het “meeroosteren”.
Daarnaast leveren we ook specifieke planning software (Time Care) die aansluit bij het invoeren van zelfroosteren. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek via he telefoonnummer: 020- 213 6965
Meer weten over de zelfrooster-methodiek en de bijkomende stappen? Bekijk deze pagina.
Laat hier uw gegevens achter of neem direct contact met ons op voor al uw vragen of voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek
Tijdens de masterclass Zelfroosteren leer en ervaar je, hoe je met behulp van zelfroosteren de organisatie, de medewerker en de klant optimaal in balans kunt brengen.
In veel sectoren heeft de planner een traditionele rol: hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse planning en ad-hoc zaken zoals ziekte en verschuivingen. Zelfroosteren zorgt voor een nieuwe invulling van de rol van de planner. Dit heeft vaak een positief effect op de organisatie.
De huidige coronacrisis vraagt veel van de planners onder ons. Niemand weet namelijk hoe het werk er over twee maanden uit zal zijn. Vanwege de grote onzekerheid voor op de lange termijn en de constant veranderende omstandigheden, schiet het zelfroosteren voor een langere periode er nu bij in. Hoe ga je hier als organisatie mee om? In deze blog geven wij een 8 gouden tips voor zelfroosteren in crisistijd.
Medewerkers ervaren last-minute roosterwijzigingen vaak als onprettig, omdat hun werk-privé balans hierdoor wordt verstoord. Ook kost het veel tijd en energie om rekening te houden met de roostervoorkeuren van alle medewerkers. Om deze (en andere) problemen te verhelpen werd zelfroosteren geïmplementeerd bij NedTrain.
Medewerkers die zelf hun werktijden kunnen bepalen, houden werkstress makkelijker buiten de deur. Maar hoe creëer je regelvrijheid als medewerkers gebonden zijn aan roosters? Sanquin laat medewerkers zelf hun roosters maken (zelfroosteren).