Déhora is ISO 27001 gecertificeerd

Starten met zelfroosteren

Dankzij zelfroosteren (ook wel bekend als individueel roosteren of meeroosteren) komt een flexibelere manier van werken binnen bereik van steeds meer mensen en organisaties. Deze roostermethodiek wordt in steeds meer organisaties met succes toegepast. Déhora begeleidt organisaties van A tot Z met dit proces.

whitepaper bumpy road naar succesvol zelfroosteren

De voordelen van zelfroosteren

Dat meeroosteren in veel organisaties wordt toegepast is niet verwonderlijk. Zowel de productiviteit als de flexibiliteit van organisaties wordt significant verbeterd. Andere  belangrijke voordelen voor zowel werkgevers als werknemers zijn:

 • de productiviteit stijgt 3 tot 8%;
 • het ziekteverzuim daalt 10 tot 25%;
 • het aantal overwerkuren daalt 10 tot 25%;
 • de medewerkerstevredenheid stijgt;
 • het wordt gemakkelijker om personeel aan te trekken en te behouden.
Download whitepaper succesvol zelfroosteren
webinar over gedragsverandering bij zelfroosteren

Een op maat gesneden aanpak voor zelfroosteren

Het invoeren van een passende vorm van deze roostermethodiek is een proces dat bij iedere organisatie een op maat gesneden aanpak vereist. De implementatie van het meeroosteren heeft een behoorlijke impact op uw organisatie. Een goede voorbereiding is het halve werk. Deze vorm van roosteren is zeker niet geschikt voor iedere organisatie en is afhankelijk van een aantal succesfactoren.

Om te bepalen welke kritische succesfactoren binnen uw branche en organisatie een rol spelen, is specifiek onderzoek essentieel. Voor organisaties die hebben besloten om de mogelijkheden van de zelfrooster-methodiek te onderzoeken, biedt Déhora een compleet pakket aan diensten.

Zelfroosteren: welke ondersteuning biedt Déhora?

Déhora biedt verschillende diensten om uw organisatie te ondersteunen bij de weg naar het “meeroosteren”.

 • Presentatie “Snel op weg met Zelfroosteren”:  Déhora heeft een presentatie ontwikkeld die u kort en bondig informeert over de mogelijkheden en methodiek van zelfroosteren. 
 • Déhora heeft de ZelfroosterScan® ontwikkeld: ook wel haalbaarheidsonderzoek genoemd. Dit onderzoek geeft u snel en eenvoudig inzicht in twee belangrijke vraagstukken: is meeroosteren wel een passende oplossing voor uw organisatie en welke vorm van van deze roostermethodiek past het best bij uw organisatie?
 • Ondersteuning bij een pilot & implementatie: met een uitgebreide pilot weet u direct of deze roostermethodiek past bij uw organisatie. Déhora kan ondersteuning bieden bij de zelfrooster-methodiek, de selectie en/of implementatie van de software en de begeleiding van de cultuurverandering.
 • Ten slotte verzorgen wij ook opleidingen rondom zelfroosteren.

Daarnaast leveren we ook specifieke planning software (Time Care) die aansluit bij het invoeren van zelfroosteren. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek via he telefoonnummer:  020- 213 6965

Meer weten over de zelfrooster-methodiek en de bijkomende stappen? Bekijk deze pagina.

Meer weten?

Laat hier uw gegevens achter of neem direct contact met ons op voor al uw vragen of voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek

Meer over zelfroosteren

Masterclass / Keynote
 • 1 dag
 • Incompany
Op aanvraag
Masterclass Zelfroosteren

Tijdens de masterclass Zelfroosteren leer en ervaar je, hoe je met behulp van zelfroosteren de organisatie, de medewerker en de klant optimaal in balans kunt brengen.

interim-planner-inhuren
De nieuwe rol van de planner bij zelfroosteren

In veel sectoren heeft de planner een traditionele rol: hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse planning en ad-hoc zaken zoals ziekte en verschuivingen. Zelfroosteren zorgt voor een nieuwe invulling van de rol van de planner. Dit heeft vaak een positief effect op de organisatie.

8 tips voor zelfroosteren tijdens coonacrisis
8 gouden tips voor zelfroosteren in crisistijd

De huidige coronacrisis vraagt veel van de planners onder ons. Niemand weet namelijk hoe het werk er over twee maanden uit zal zijn. Vanwege de grote onzekerheid voor op de lange termijn en de constant veranderende omstandigheden, schiet het zelfroosteren voor een langere periode er nu bij in. Hoe ga je hier als organisatie mee om? In deze blog geven wij een 8 gouden tips voor zelfroosteren in crisistijd.

NedTrain
Meer productiviteit en minder mutaties door zelfroosteren

Medewerkers ervaren last-minute roosterwijzigingen vaak als onprettig, omdat hun werk-privé balans hierdoor wordt verstoord. Ook kost het veel tijd en energie om rekening te houden met de roostervoorkeuren van alle medewerkers. Om deze (en andere) problemen te verhelpen werd zelfroosteren geïmplementeerd bij NedTrain.

Grip op inzetbaarheid dankzij zelfroosteren

Medewerkers die zelf hun werktijden kunnen bepalen, houden werkstress makkelijker buiten de deur. Maar hoe creëer je regelvrijheid als medewerkers gebonden zijn aan roosters? Sanquin laat medewerkers zelf hun roosters maken (zelfroosteren).