Zij werken al in flow.
Een goed rooster maken is één. Maar waarom is het rooster zoals het is? En hoe kan het beter, afgestemd op het werkelijke werkaanbod én op de wensen van medewerkers? Een goede planner maakt niet alleen roosters maar weet ze ook strategisch in te zetten.
Medewerkers ervaren last-minute roosterwijzigingen vaak als onprettig, omdat hun werk-privé balans hierdoor wordt verstoord. Ook kost het veel tijd en energie om rekening te houden met de roostervoorkeuren van alle medewerkers. Om deze (en andere) problemen te verhelpen werd zelfroosteren geïmplementeerd bij NedTrain.
Medewerkers die zelf hun werktijden kunnen bepalen, houden werkstress makkelijker buiten de deur. Maar hoe creëer je regelvrijheid als medewerkers gebonden zijn aan roosters? Sanquin laat medewerkers zelf hun roosters maken (zelfroosteren).
Bij FloraHolland heeft de afdeling aanvoer te maken met hoge pieken en flinke dalen in het werk. Ook is er een duidelijk seizoenspatroon te ontdekken. Déhora zocht samen met FloraHolland naar oplossingen om beter om te kunnen gaan met deze flexibiliteit.
Bij de AH bleek dat het overdag bevoorraden van de winkels niet efficiënt was. Déhora adviseerde een proef te starten waarbij getest werd met zowel dag- als nachtdiensten. Ondanks dat in de cao niets was opgenomen over nachtdiensten en het personeel er ook niet voor was aangenomen, bleek deze oplossing succesvol.
Een verslavingskliniek in het midden van het land wilde zijn planafdeling optimaliseren. De consultants van Déhora zijn samen met de teammanagers aan de slag gegaan om de planorganisatie te optimaliseren om zodoende de kosten beter onder controle te houden.
Neem contact op en wie weet werken wij binnenkort samen