Significante verbeteringen door zelfroosteren

Dankzij zelfroosteren (ook wel bekend als individueel roosteren) komt een flexibelere manier van werken binnen het bereik van steeds meer mensen en organisaties. Zelfroosteren wordt in steeds meer organisaties met succes toegepast.

zelfroosteren

Wat levert het op?

Dat zelfroosteren in veel organisaties wordt toegepast is niet verwonderlijk; zowel de productiviteit als de flexibiliteit van organisaties wordt door middel van deze roostermethodiek significant verbeterd.

Bovendien heeft deze vernieuwende manier van personeelsplanning belangrijke voordelen voor zowel werkgevers als werknemers:

  • de productiviteit stijgt 3 tot 8%;
  • het ziekteverzuim daalt 10 tot 25%;
  • het aantal overwerkuren daalt 10 tot 25%;
  • de medewerkerstevredenheid stijgt;
  • het wordt gemakkelijker om personeel aan te trekken en te behouden.

Een op maat gesneden aanpak voor zelfroosteren

Het invoeren van een passende vorm van zelfroosteren is een proces dat bij iedere organisatie een op maat gesneden aanpak vereist. De implementatie van deze roostermethodiek heeft een behoorlijke impact op uw organisatie. Een goede voorbereiding is het halve werk. Deze vorm van roosteren is zeker niet geschikt voor iedere organisatie en is afhankelijk van een aantal succesfactoren.

Om te bepalen welke kritische succesfactoren binnen uw branche en organisatie een rol spelen is onderzoek nodig. Voor organisaties die hebben besloten om de mogelijkheden van zelfroosteren te onderzoeken biedt Déhora een compleet pakket van diensten aan.

Welke ondersteuning biedt Déhora?

Déhora biedt verschillende diensten om uw organisatie te ondersteunen bij de weg naar zelfroosteren:

  • Presentatie “Snel op weg met zelfroosteren”: Déhora heeft een presentatie ontwikkeld die u kort en bondig informeert over de mogelijkheden en methodiek van zelfroosteren.
  • Déhora heeft de ZelfroosterScan® ontwikkeld: dit haalbaarheidsonderzoek geeft u snel en eenvoudig inzicht in twee belangrijke vraagstukken: is zelfroosteren een passende oplossing in uw organisatie en welke vorm van zelfroosteren of flexibele arbeid past goed bij uw organisatie.
  • Ondersteuning bij een pilot & implementatie: met een uitgebreide pilot weet u direct of zelfroosteren past bij uw organisatie. Déhora biedt ondersteuning bij de zelfrooster-methodiek, de selectie en/of implementatie van de software en de begeleiding van de cultuurverandering.
  • Het Zelfroosterspel: dit spel geeft u, uw medewerkers en/of collega’s inzicht in hoe zelfroosteren werkt in de praktijk. Dit spel wordt uitgevoerd met behulp van zelfrooster-software.
  • Daarnaast verzorgt onze Academy de masterclass zelfroosteren.

Tot slot zijn wij ook implementatiepartner van specifieke plansoftware voor de ondersteuning van zelfroosteren.