Déhora is ISO 27001 gecertificeerd
de juiste contractenmix voor een optimale bezetting

De juiste contractenmix voor een optimale bezetting

Heeft uw organisatie wel de juiste medewerkers met de juiste contracten in dienst? Als medewerkers parttime werken is dat vaker op verzoek van de medewerker en niet op basis van wat nodig is voor de organisatie. Of als er in uw organisatie sprake is van relatief korte diensten, terwijl er vooral voltijders worden aangenomen. In beide gevallen zijn de personele kosten (vele malen) hoger dan verwacht door een mismatch tussen het werkaanbod (diensten) en de contractuele beschikbare manuren. Nodig de experts van Déhora uit om te onderzoeken wat voor uw organisatie de ideale contractenmix is. 

de juiste contractenmix voor een optimale bezetting

Wat is de ideale contractenmix?  

Een ideale contractenmix is zodanig vastgesteld dat de inzetbaarheid van medewerkers optimaal aansluit op de diensten in uw organisatie.    Bijvoorbeeld als er bepaalde dagen van de week of dagdelen reletief meer mensen nodig zijn, dan moet de beschikbaarheid van medewerkers zo optimaal mogelijk aansluiten. Zo voorkomt u onder- of overbezetting binnen uw organisatie. In de praktijk is dat vaak niet zo en dat begint meestal al bij de contracten van nieuwe of bestaande medewerkers.  

werving-en-selectie planners planning-manager

Onze werkwijze en te verwachten resultaten

Na een grondige analyse stelt de  adviseur WFM (Workforce Management) van Déhora de mismatch vast tussen de te werken diensten en de bestaande contractenmix. Wij bepalen samen met u de gewenste contractenmix. Binnen de organisatie kijken we welke mogelijkheden er zijn  om de GAP te dichten. Denk hierbij aan de wensen medewerkers, wisselingen over teams/afdelingen en doorgroei-mogelijkheden. Wij stellen met u een plan en werkwijze op om door middel van instroom en doorstroom de juiste contractenmix te realiseren.

Is deze dienst niet wat u zoekt?

Bekijk onze andere diensten die aansluiten bij dit onderwerp. Heet u advies nodig om de juiste dienst te vinden, neem dan contact met ons op.

Analyse Personeelsbehoefte vaststellen

Voor veel werkgevers is het lastig om eenduidig vast te stellen wat het (toekomstige) werkaanbod is en welke personeelsbehoefte daarbij past. Als onafhankelijke partij kan Déhora op objectieve wijze het werkaanbod vaststellen en vertalen naar de benodigde personeelsformatie.

Capaciteitsmanagement

Capaciteitsmanagement is een manier voor management om grip te krijgen op personele capaciteit en daarmee op de optimale inzet daarvan. Dat wilt u toch ook?

duurzame inzetbaarheid personeel
Duurzame inzetbaarheid

Wat kunt u als werkgever eigenlijk doen op het vlak van duurzame inzetbaarheid? Hoe zorgt u voor betrokken en bevlogen medewerkers die met plezier naar hun werk gaan?

Meer weten?