Test jouw kennis van burn-out preventie

De juiste contractenmix voor een optimale bezetting

Heeft jouw organisatie wel de juiste medewerkers met de juiste contracten in dienst? Als medewerkers parttime werken is dat vaker op verzoek van de medewerker en niet op basis van wat nodig is voor de organisatie. Of als er in jouw organisatie sprake is van relatief korte diensten, terwijl er vooral voltijders worden aangenomen. In beide gevallen zijn de personele kosten (vele malen) hoger dan verwacht door een mismatch tussen het werkaanbod (diensten) en de contractuele beschikbare manuren. Nodig de experts van Déhora uit om te onderzoeken wat voor jouw organisatie de ideale contractenmix is. 

Wat is de ideale contractenmix?  

Een ideale contractenmix is zodanig vastgesteld dat de inzetbaarheid van medewerkers optimaal aansluit op de diensten in uw organisatie. Bijvoorbeeld als er bepaalde dagen van de week of dagdelen reletief meer mensen nodig zijn, dan moet de beschikbaarheid van medewerkers zo optimaal mogelijk aansluiten. Zo voorkom je onder- of overbezetting binnen jouw organisatie. In de praktijk is dat vaak niet zo en dat begint meestal al bij de contracten van nieuwe of bestaande medewerkers.  

Onze werkwijze en te verwachten resultaten

Na een grondige analyse stellen onze consultants samen met jullie de gewenste contractenmix vast. Binnen de organisatie kijken we welke mogelijkheden er zijn om de GAP te dichten. Denk hierbij aan de wensen van medewerkers, wisselingen over teams/afdelingen en de doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie. Wij stellen samen met jullie een plan en werkwijze op om door middel van instroom en doorstroom de juiste contractenmix te realiseren.

Is deze dienst niet wat je zoekt?

Bekijk onze andere diensten die aansluiten bij dit onderwerp. Heb je advies nodig om de juiste dienst te vinden, neem dan contact met ons op.

Analyse personeelsbehoefte vaststellen

Voor veel werkgevers is het lastig om eenduidig vast te stellen wat het (toekomstige) werkaanbod is en welke personeelsbehoefte daarbij past. Als onafhankelijke partij kan Déhora op objectieve wijze het werkaanbod vaststellen en vertalen naar de benodigde personeelsformatie.

Capaciteitsmanagement

Capaciteitsmanagement is een manier voor management om grip te krijgen op personele capaciteit en daarmee op de optimale inzet daarvan. Dat wil jij toch ook?

duurzame inzetbaarheid personeel
Duurzame inzetbaarheid

Wat kun jij als werkgever eigenlijk doen op het vlak van duurzame inzetbaarheid? Hoe zorg je voor betrokken en bevlogen medewerkers die met plezier naar hun werk gaan?

Meer weten?