Test jouw kennis van burn-out preventie

Personeelsplanning in de industriesector

De meeste bedrijven en de productie installaties staan niet stil en draaien 24 uur per dag door. Daarom zijn ploegendiensten in het leven geroepen. Maar vanuit de medewerkers en vanuit de markt is steeds meer vraag naar maatwerk en medezeggenschap in werktijden. Dit geeft aan dat flexibiliteit voor de industrie steeds belangrijker wordt. Een serieuze uitdaging waarbij wij u graag verder helpen.

personeelsplanning industrie
personeelsplanning verbeteren en advies
advies workforce planning industrie
krapte industriesector door leeftijdsgrens nachtwerk

Flexibiliteit in ploegenroosters

De klassieke ploegenroosters bieden zekerheid in de hoeveelheid werk, de uren, toeslagen en in vrije dagen. Echter bieden ploegenstelsels te weinig ruimte voor flexibilteit om in te spelen op de veranderende markt en de behoefte van de medewerkers

Ploegenstelsels maken het lastig om in te spelen op schommelingen in seizoenen of wijzigingen in de vraag. Daarnaast vragen werknemers steeds meer om flexibele werktijden die aansluiten bij hun privé situatie. Déhora helpt u graag verder bij de vormgeving van uw roosters zodat er meer flexibiliteit in én rond uw ploegendiensten kunt realiseren. Neem contact met ons op als u interesse heeft in onze ondersteuning.

 

.

werken ploegendiensten industrie

Gezond werken in ploegendiensten

Gezond werken in ploegendiensten

Het is voor organisaties in de industrie een uitdaging om werknemers langer en duurzaam aan de slag te houden. Goede lichamelijke en geestelijke gezondheid is een belangrijke voorwaarde om duurzaam inzetbaar te zijn. Het draait om een gezonde werkomgeving en arbeidsomstandigheden, maar ook ‘gezonde’ werkroosters zijn belangrijk.

Déhora ondersteunt uw organisatie bij het vinden van oplossingen die rekening houden met de verschillende levensfasen van uw werknemers. U kunt denken aan de volgende mogelijkheden:

  • ontwikkeling van gezonde ergonomische roosters;
  • deelname aan een workshop rondom ‘werken in ploegendiensten’

Volg een (maatwerk) opleiding of workshop

Verbeter uw kennis en vaardigheden met onze vakgerichte opleidingen of workshops.

duo workshop capaciteitsplanning zorg
Workshop
  • 1 dag
  • Incompany
Op aanvraag
Duo-workshop Capaciteitsplanning in de zorg

Leidinggevenden en planners kunnen als duo veel terreinwinst boeken met een goede capaciteitsplanning. Samen meer vooruit leren kijken, minder ad hoc werken.

Workshop 'Meer grip op capaciteit'
Workshop
  • Dagdeel
  • Incompany
Op aanvraag
Workshop Meer grip op capaciteit

In deze workshop behandelen in korte tijd enkele belangrijke capaciteitsvraagstukken die managers op hun bord hebben liggen.

Woman drawing a plan on a whiteboard in front of a small group.
Vakopleiding
  • 4,5 lesdagen
  • Amsterdam / incompany
Op aanvraag
Vakopleiding Personeelsplanner

De gecertificeerde vakopleiding Personeelsplanner geeft praktische handvatten en inzichten om als planner effectief aan de slag te kunnen.

Actueel in de zorg

Lees onderstaande blogs als u meer wilt weten over actuele trends in de zorg

Hoe kunt u de werkdruk effectief verlagen binnen uw organisatie?

Werkdruk is niet hetzelfde als het druk hebben op het werk. Volgens het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) ontstaat werkdruk pas wanneer een medewerker “niet kan voldoen aan de eisen die het werk aan hem stelt”. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een medewerker onvoldoende tijd krijgt, niet de juiste middelen heeft of niet over de benodigde kennis en vaardigheden beschikt om zijn werk goed te doen.

Referenties Déhora

Déhora biedt gerichte ondersteuning voor verschillende planningsvraagstukken binnen de industrie. Enkele voorbeelden van cases zijn:

Roto Smeets Group
Innovatie in ploegendiensten

De inzet van het personeel is een van de belangrijkste stuurmiddelen om een hoger rendement te realiseren. Vandaag de dag zijn er diverse mogelijkheden om invloed uit te oefenen op het rooster en valt er nog meer te behalen indien organisaties goed op de hoogte zijn van de wet en de cao.

Cao als basis voor een maatwerkrooster

Een cao is dikwijls een strak keurslijf dat weinig ruimte biedt voor een gunstig rooster. Déhora ondersteunt bedrijven bij het invullen van de paragraaf werk- en rusttijden en bij de cao-onderhandelingen om wel aan de eigen wensen te kunnen voldoen. Zo adviseerde zij ook Trespa bij de cao-onderhandelingen.