Déhora is ISO 27001 gecertificeerd

Verlagen ziekteverzuim vanuit planningsperspectief

Wij komen veel bedrijven tegen waar zware roosters worden gedraaid. Dit zijn roosters met veel overwerk waardoor medewerkers lange dagen en weken werken. Het gevolg is dat het ziekteverzuim blijft stijgen of de werknemers uitstromen. Het is vaak lastig om dit tij te keren en de mensen weer tevreden te krijgen met hun werktijden en -patronen. Wij helpen u deze verandering te maken.

gezond werken met gezonde roosters voor werknemers

Wat houdt het in?

Uw ziekteverzuim is hoger dan gemiddeld in uw branche en u hebt inmiddels HRM-trajecten doorlopen om het ziekteverzuim te verlagen. Met wisselend succes. Het verlagen van het ziekteverzuim is een breed begrip en varieert van verzuimbeleid, verzuimregistratie tot goed werkgeverschap. Wij focussen ons – als gespecialiseerd adviesbureau – op aspecten van personeelsplanning, die positief bijdragen aan het minimaliseren van ziekteverzuim. U kunt hierbij denken aan:

  • gezonde roosters;
  • zeggenschap op werktijden;
  • flexibilisering van werktijden;
  • gezond werken in de nacht. 
gezond werken voor werknemers binnen uw organisatie

Onze aanpak

Het gaat om het inzetten van uw personeel op een ergonomisch verantwoorde en duurzame manier waarbij medewerkers in meer of mindere mate inspraak hebben op hun werktijden.

Dit wordt vaak ‘gezond roosteren’ genoemd. Een containerbegrip, maar wel een belangrijk begrip en onderdeel van onze aanpak. 

Wij nemen uw organisatie mee door alle aspecten die kunnen bijdragen aan het verlagen van uw ziekteverzuim, vanuit het perspectief van personeelsplanning. Wij analyseren de mogelijkheden in uw bedrijf en adviseren u daarna over de mogelijke verbetertrajecten. De verbetertrajecten resulteren uiteindelijk in verlaging van uw ziekteverzuim.  

Interesse in onze dienstverlening?

Laat dan hier uw gegevens achter. Of neem direct contact op met onze ervaren adviseur Sven Wansink via S.Wansink@Dehora.nl of via telefoonnummer 06-21394604 

Meer over dit onderwerp

gezonde-ploegendienst-medewerkers
4 tips voor gezondere ploegendienst medewerkers

Ongeveer een op de vijf medewerkers in Nederland werkt in onregelmatige diensten of nachtdiensten. Behoren uw medewerkers tot deze groep? Dan bent u er vast mee bekend dat dit soort diensten niet alleen fysieke, maar ook mentale en sociale gevolgen met zich meebrengt. Gezonde ploegendienst medewerkers zijn waardevol voor iedere organisatie. Lees hier 4 tips voor vitale ploegendienst medewerkers.

Hoe kunt u de werkdruk effectief verlagen binnen uw organisatie?

Werkdruk is niet hetzelfde als het druk hebben op het werk. Volgens het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) ontstaat werkdruk pas wanneer een medewerker “niet kan voldoen aan de eisen die het werk aan hem stelt”. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een medewerker onvoldoende tijd krijgt, niet de juiste middelen heeft of niet over de benodigde kennis en vaardigheden beschikt om zijn werk goed te doen.

Nieuw
Workshop
  • half dagdeel
  • opdrachtgever of extern
Op aanvraag
Workshop Gezonde werk-privé balans

In de workshop Gezonde werk-privé balans krijgen medewerkers inzicht in wat oorzaken zijn van een verstoorde werk-privé balans en wat de mogelijke gevolgen zijn.

Andere gerelateerde diensten

Is deze dienst niet helemaal wat u zoekt? Wellicht sluiten onderstaande diensten beter aan:

capaciteitstool
Nieuw rooster maken of beoordelen

Wilt u een nieuw rooster maken of laten beoordelen? Weet u niet welk type rooster past het beste past en welke verbeteringen mogelijk zijn? Hoe zorgt u voor gezonde roosters? Vragen waarvoor u bij de consultants van Déhora terecht kunt.

duurzame inzetbaarheid personeel
Duurzame inzetbaarheid

Wat kunt u als werkgever eigenlijk doen op het vlak van duurzame inzetbaarheid? Hoe zorgt u voor betrokken en bevlogen medewerkers die met plezier naar hun werk gaan?

Gezond roosteren in de zorg of andere sector. Déhora helpt
Gezond roosteren

Is er binnen uw organisatie sprake van onregelmatige werktijden, onrustige roosters en nachtarbeid? Vraagt u zich af hoe u 'gezonde roosters' voor uw medewerkers kunt realiseren? Déhora is expert op het gebied van 'gezond roosteren' en wij helpen u graag verder.