Test jouw kennis van burn-out preventie

De Krachtmeter®

Werkzaamheden, contractvormen en werktijden veranderen en dit vraagt veel van organisaties en hun medewerkers. Heb je als organisatie nog de juiste mensen in huis om de strategische doelen te realiseren? Wil je een organisatieverandering doorvoeren maar weet je niet hoe? Zorg ervoor dat jouw medewerkers zich op hun plek voelen, in hun kracht staan en plezier hebben in hun werk, ook wanneer de arbeidsrelatie verandert.

strategische personeelsplanning

Zitten jouw medewerkers op één lijn met jouw organisatie?

Om in kaart te brengen in hoeverre jouw medewerkers in hun kracht staan, heeft Déhora de Krachtmeter® ontwikkeld. Met de Krachtmeter® wordt inzichtelijk op welke gebieden medewerkers zich op hun plek voelen binnen de organisatie en op welke gebieden een discrepantie bestaat tussen organisatie en medewerkers. Hiermee geeft de Krachtmeter® concrete handvatten om jouw organisatie en medewerkers beter op elkaar af te stemmen. ‘Met ander woorden, organisatie en medewerker moeten op één lijn zitten.’

 

De Krachtmeter® maakt alignment inzichtelijk

Om in kaart te brengen in hoeverre jouw medewerkers in hun kracht staan, heeft Déhora de Krachtmeter® ontwikkeld. Met de Krachtmeter® wordt inzichtelijk op welke gebieden medewerkers zich op hun plek voelen binnen de organisatie en op welke gebieden een discrepantie bestaat tussen organisatie en medewerkers. Hiermee geeft de Krachtmeter® concrete handvatten om jouw organisatie en medewerkers beter op elkaar af te stemmen.

Déhora krachtmeter werknemer

Onze profielschets

Allereerst schetsen we samen met jou welk type medewerker jouw organisatie of afdeling nodig heeft om de strategische doelen te realiseren. Het kan hierbij gaan om een complete profielschets. Het is echter ook mogelijk om bijvoorbeeld te focussen op een geplande organisatorische verandering en het effect dat deze verandering gaat hebben op het personeelsbestand. Als jij jouw medewerkers bijvoorbeeld op meerdere afdelingen inzetbaar wilt maken, brengen we in kaart welk type medewerker jij nodig hebt om dit te realiseren.

Dehora vragenlijst-onderzoek helpt

Vragenlijstonderzoek

Vervolgens meten we in een vragenlijstonderzoek in hoeverre de wensen, behoeften en doelen van jouw medewerkers overeenkomen met jouw profielschets. Ten eerste meten we hierbij hoe medewerkers hun huidige werksituatie ervaren. Ten tweede meten we hoe de ideale werksituatie van jouw medewerkers eruitziet. Wanneer huidige en ideale werksituatie met elkaar overeenkomen, staan jouw medewerkers in hun kracht. Wij helpen jou om ervoor te zorgen dat medewerkers in hun kracht staan op een manier die past binnen de profielschets die jij voor ogen heeft.

Wat gaat dit voor jou betekenen?

Als medewerkers in hun kracht staan betekent dit dat jij het beste uit jouw medewerkers haalt en jouw medewerkers het beste uit hun baan. De Krachtmeter® is daarom een onmisbare tool voor organisaties die serieus nadenken over strategische personeelsplanning. Denk jij niet alleen aan benodigde aantallen en kwalificaties maar ook aan het type medewerkers dat jouw organisatie nodig heeft, zeker bij een aanstaande organisatorische verandering of flexibilisering. Ook in de context van goed werkgeverschap en duurzame inzetbaarheid is het aan te raden om de Krachtmeter® te gebruiken. Jij maakt hiermee inzichtelijk in hoeverre medewerkers zich op hun plek voelen en hoe zij het beste ondersteund kunnen worden om in hun kracht te komen.

Meer weten?

Heb jij vragen of wil jij aan de slag met de Déhora Krachtmeter? Bel ons of laat hier jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.