Test jouw kennis van burn-out preventie

Gezond met Tijd

Gezond met tijd omgaan bevordert de kwaliteit van leven, zowel voor organisaties als het individu. Organisaties die duurzame en maatschappelijk verantwoorde keuzen maken zijn na verloop van tijd gezonder. En is er binnen jouw organisatie sprake van onregelmatige werktijden, onrustige roosters en nachtdiensten? Dan zijn dit allemaal factoren die invloed kunnen hebben op de gezondheid van jouw medewerkers. Het gaat hierbij om fysieke risico’s (denk aan ergonomie, een verstoorde werk-privé balans of slaapklachten) en veiligheidsrisico’s (denk aan alertheid en prestatievermogen). Vraag jij je af hoe je een gezonde omgang met tijd voor jouw organisatie kunt realiseren? Déhora is expert op het gebied van een gezonde omgang met tijd en wij helpen je graag verder.

Neem contact met ons op

Onze oplossingen om gezond met tijd om te gaan

strategische personeelsplanning
De krachtmeter®

Staan de medewerkers in hun kracht? Déhora Krachtmeter is een onmisbare tool voor de optimale afstemming van de organisatie en medewerkers.

Vermoeidheidsrisico's door onregelmatige diensten 5 praktische tips
Verminder vermoeidheidsrisico’s werknemers (FRMS)

FRMS is gericht op het voorkomen van vermoeidheidsrisico's bij werknemers. Bij onderzoek brengen wij deze risico's in kaart en begeleiden wij de implementatie van FMRS.

levensfase bewust personeelsbeleid
Levensfasebewust personeelsbeleid

Wij ondersteunen jouw organisatie bij het bepalen van de doelstellingen en de invulling van levensfasebewust personeelsbeleid. Het is maatwerk.

Gezond roosteren in de zorg of andere sector. Déhora helpt
Gezond roosteren

Is er binnen uw organisatie sprake van onregelmatige werktijden, onrustige roosters en nachtarbeid? Vraagt u zich af hoe u 'gezonde roosters' voor uw medewerkers kunt realiseren? Déhora is expert op het gebied van 'gezond roosteren' en wij helpen u graag verder.

tijdstudie - cts -mmo
Tijdstudie: inzicht in werkdruk en efficiency

Met een tijdstudie verkrijg jij beter inzicht in de tijdsbesteding en efficiency van jouw medewerkers. Dit kan jouw organisatie op veel terreinen winst opleveren.

gezond werken voor werknemers binnen uw organisatie
Verlagen ziekteverzuim vanuit planningsperspectief

Wij focussen ons – als gespecialiseerd adviesbureau – op aspecten van personeelsplanning, die positief bijdragen aan het verlagen van het ziekteverzuim. Denk aan het inpassen van gezonde roosters, flexibilisering en meer zeggenschap over werktijden binnen jouw organisatie.

Werkroosters maken

Met rust en regelmaat in jouw roosters zorg jij voor een hogere medewerkerstevredenheid en minder klachten over het rooster. Je zult als werkgever meer in control zijn inzake personele inzet en lagere kosten door minder herplannen en ruilingen.

beoordelen nieuwe werktijdregeling OR
Opstellen werktijdregeling

Een werktijdregeling beschrijft hoe de organisatie omgaat met werk- en rusttijden. Organisatiewijzigingen, nieuwe cao-regelgeving of andere roostermethodiek (bijvoorbeeld zelfroosteren) kunnen ervoor zorgen dat de bestaande regeling niet meer voldoet.

Beoordelen of maken van nieuwe en gezonde roosters

Wil je een nieuw rooster maken of laten beoordelen? Weet je niet welk type rooster past het beste past en welke verbeteringen mogelijk zijn? Hoe zorg je voor gezonde roosters? Vragen waarvoor je bij de consultants van Déhora terecht kunt.

duurzame inzetbaarheid personeel
Duurzame inzetbaarheid

Wat kun jij als werkgever eigenlijk doen op het vlak van duurzame inzetbaarheid? Hoe zorg je voor betrokken en bevlogen medewerkers die met plezier naar hun werk gaan?

gezond werken voor werknemers binnen uw organisatie
Gezond werken in de nacht

Sommige medewerkers kunnen er prima tegen: nachtdiensten. Toch brengt 's nachts werken voor iedereen gezondheidsrisico’s met zich mee. Hoe beperk je deze? Bij Déhora denken we dat er vier belangrijke knoppen zijn om aan te draaien.

Relevante blogs om gezond met tijd om te gaan

Plus- en minpunten van verschillende 5-ploegenroosters

Lees hier over de plus-en minpunten van verschillende 5-ploegenroosters.

gouden tips voor een optimale nachtdienst
Gouden tips voor een optimale nachtdienst

In april, tijdens de Maand van de Nachtwerker en in het bijzonder tijdens de Nacht van de Arbeid (30 april – 1 mei), vraagt Déhora in samenwerking met Stichting Time Design, aandacht voor de mentale, fysieke en sociale belasting die nachtwerk met zich meebrengt. Deze belasting wordt namelijk vaak onderschat. In dit artikel geven wij de nachtwerkers onder ons enkele tips om gezond de nachtdienst door te komen. Ook geven wij organisaties tips om gezonde werknemers te hebben en te behouden!

Arbeidsmarkt vraagt om diverse contractvormen

Arbeidskrachten werken daarmee steeds vaker ‘on availability’. Contractueel leidt dit tot een grotere variëteit aan behoeften.

Duidelijke rollen en verantwoordelijkheden met de RACI-matrix

De RACI-matrix creëert heldere verantwoordelijkheden, optimaliseert personeelsinzet en ondersteunt het behalen van organisatiedoelen effectief.

Hoe maak je consignatie minder zwaar
Hoe maak je consignatie minder zwaar?

Onderzoek toont aan dat de meeste mensen het liefst zouden stoppen met consignatie zodra dat kan. In deze blog belichten wij graag de mogelijkheden om consignatie minder zwaar te maken.

De voordelen van zelfroosteren in de industrie

Steeds vaker bevelen bonden werkgevers aan te sturen op flexibiliteit en zelfstandigheid bij hun werknemers. Zelfroosteren biedt hiervoor een oplossing.

Neem contact met ons op