Test jouw kennis van burn-out preventie

Flexibel met Tijd

Hoe kun je de bedrijfsvoering flexibeler maken? Door de snel veranderende en onzekere wereld zijn veel organisaties bezig met deze vraag. Het is van belang om een wendbare en schaalbare organisatie te ontwerpen, wil je een veerkrachtige organisatie blijven in de toekomst. Onze specialisten ontwerpen verschillende modellen en scenario’s voor optimaal en flexibel gebruik van de tijd. Wij rekenen deze door en evalueren hun bijdrage aan bijvoorbeeld een flexibele workforce. Onze know-how en tools in strategische personeelsplanning, capaciteitsplanning en flexibiliteit helpen je onderbouwd de juiste beslissingen te nemen. Het resultaat is heel tastbaar: direct meer grip op uw resultaat door flexibele processen. Bekijk hieronder hoe we jou hierbij kunnen helpen.

Onze oplossingen om flexibeler met tijd om te gaan

starten met zelfroosteren bij organisaties
Zelfroosteren

Zelfroosteren wordt in steeds meer organisaties met succes toegepast. Déhora begeleidt organisatie die willen starten met zelfroosteren of willen weten of zelfroosteren wel een goed idee is.

beoordelen nieuwe werktijdregeling OR
Opstellen werktijdregeling

Een werktijdregeling beschrijft hoe de organisatie omgaat met werk- en rusttijden. Organisatiewijzigingen, nieuwe cao-regelgeving of andere roostermethodiek (bijvoorbeeld zelfroosteren) kunnen ervoor zorgen dat de bestaande regeling niet meer voldoet.

Capaciteitsmanagement

Capaciteitsmanagement is een manier voor management om grip te krijgen op personele capaciteit en daarmee op de optimale inzet daarvan. Dat wil jij toch ook?

Analyse personeelsbehoefte vaststellen

Voor veel werkgevers is het lastig om eenduidig vast te stellen wat het (toekomstige) werkaanbod is en welke personeelsbehoefte daarbij past. Als onafhankelijke partij kan Déhora op objectieve wijze het werkaanbod vaststellen en vertalen naar de benodigde personeelsformatie.

Strategische personeelsplanning

Strategische personeelsplanning speelt een steeds grotere rol in organisaties. De markt ontwikkelt zich steeds sneller, waardoor het lastiger wordt om vooruit te kijken. SPP zorgt voor meer inzicht en houvast voor jouw toekomstige personeelsbehoefte.

Strategische wendbaarheid

Bij duurzame flexibilisering gaat het er om dat jouw organisatie relatief gemakkelijk kan aanpassen aan snel wisselende omstandigheden. Welke flex-strategie kiest jouw organisatie om lenig en wendbaar te zijn?

tijdstudie - cts -mmo
Tijdstudie: inzicht in werkdruk en efficiency

Met een tijdstudie verkrijg jij beter inzicht in de tijdsbesteding en efficiency van jouw medewerkers. Dit kan jouw organisatie op veel terreinen winst opleveren.

werken ploegendiensten industrie
Deeltijdwerken in ploegendienst

Wil je jouw medewerkers in ploegendienst in deeltijdbaan aanbieden? Heb jij een rooster nodig waar zowel de deeltijders als voltijders passen?

trainingen-tijdens-pandemie
Onderzoek thuiswerken & opstellen thuiswerkbeleid

Wat kan er beter, welke afspraken en welke ondersteuning hebben medewerkers nodig voor thuiswerken. Wij brengen de beleving van jouw medewerkers bij thuiswerken in kaart en helpen jou graag met het opstellen van een thuiswerkbeleid.

Planning as a service

Besteed jouw personeelsplanning geheel of gedeeltelijk uit aan ons Planning Service Center en maak van jouw planning onze zorg! Onze experts zullen werken in jouw eigen planning software, of desgewenst in die van ons.

Werving & selectie van planners en plan managers

De werving en selectie van planners en planning managers is in de huidige krappe arbeidsmarkt een lastige en tijdrovende klus. Met onze eigen gespecialiseerde recruiter nemen wij deze klus graag van jou over.

Relevante blogs om flexibeler met je tijd om te gaan

gouden tips voor een optimaal vakantierooster
7 planning tips voor een goed vakantierooster

De zomervakantie staat voor de deur. Een tijd waarin veel medewerkers genieten van een zorgeloze vakantieperiode. Een ontspannen periode voor de medewerkers, maar ook een hoop gepuzzel met planningen. Vanaf december zitten veel planners al met hun handen in het haar. Met deze gouden tips kun je als planner zorgeloos iedere vakantie door.

Twee medewerkers van een fabriek die zich bezighouden met de fabricage van machineonderdelen
Deeltijd werken in een ploegenrooster

Tegelijkertijd streven organisaties naar het verbeteren van het welzijn van werknemers, het bevorderen van een goede werk-privé balans en het…

Plus- en minpunten van verschillende 5-ploegenroosters

Lees hier over de plus-en minpunten van verschillende 5-ploegenroosters.

Cultuur- en gedragsverandering begeleiden bij de implementatie van zelfroosteren

Enkele tips en technieken over hoe je de verschillende vormen van weerstand het beste kunt aanpakken, om zo de stap naar verandering te verkleinen.

container scheepswerf
De voordelen van zelfroosteren in de industrie

Steeds vaker bevelen bonden werkgevers aan te sturen op flexibiliteit en zelfstandigheid bij hun werknemers. Zelfroosteren biedt hiervoor een oplossing.

Wat zijn de 7 succesfactoren voor zelfroosteren?

Het zelfroosteren is nog steeds hot en dat is niet voor niets. Zelfroosteren beidt ontzettend veel voordelen voor zowel werkgever als werknemer.

Neem contact met ons op