Déhora is ISO 27001 gecertificeerd

Flexibel met Tijd

Hoe kun je de bedrijfsvoering flexibeler maken? Door de snel veranderende en onzekere wereld zijn veel organisaties bezig met deze vraag. Het is van belang om een wendbare en schaalbare organisatie te ontwerpen, wil je een veerkrachtige organisatie blijven in de toekomst. Onze specialisten ontwerpen verschillende modellen en scenario’s voor optimaal en flexibel gebruik van de tijd. Wij rekenen deze door en evalueren hun bijdrage aan bijvoorbeeld een flexibele workforce. Onze know-how en tools in strategische personeelsplanning, capaciteitsplanning en flexibiliteit helpen je onderbouwd de juiste beslissingen te nemen. Het resultaat is heel tastbaar: direct meer grip op uw resultaat door flexibele processen. Bekijk hieronder hoe we jou hierbij kunnen helpen.

Onze oplossingen om flexibeler met tijd om te gaan

starten met zelfroosteren bij organisaties
Starten met zelfroosteren

Zelfroosteren wordt in steeds meer organisaties met succes toegepast. Déhora begeleidt organisatie die willen starten met zelfroosteren of willen weten of zelfroosteren wel een goed idee is.

beoordelen nieuwe werktijdregeling OR
Opstellen werktijdregeling

Een werktijdregeling beschrijft hoe de organisatie omgaat met werk- en rusttijden. Organisatiewijzigingen, nieuwe cao-regelgeving of andere roostermethodiek (bijvoorbeeld zelfroosteren) kunnen ervoor zorgen dat de bestaande regeling niet meer voldoet.

Capaciteitsmanagement

Capaciteitsmanagement is een manier voor management om grip te krijgen op personele capaciteit en daarmee op de optimale inzet daarvan. Dat wilt u toch ook?

Analyse Personeelsbehoefte vaststellen

Voor veel werkgevers is het lastig om eenduidig vast te stellen wat het (toekomstige) werkaanbod is en welke personeelsbehoefte daarbij past. Als onafhankelijke partij kan Déhora op objectieve wijze het werkaanbod vaststellen en vertalen naar de benodigde personeelsformatie.

Strategische personeelsplanning

Strategische personeelsplanning speelt een steeds grotere rol in organisaties. De markt ontwikkelt zich steeds sneller, waardoor het lastiger wordt om vooruit te kijken. SPP zorgt voor meer inzicht en houvast voor uw toekomstige personeelsbehoefte.

Strategische wendbaarheid

Bij duurzame flexibilisering gaat het er om dat uw organisatie relatief gemakkelijk kan aanpassen aan snel wisselende omstandigheden. Welke flex-strategie kiest uw organisatie om lenig en wendbaar te zijn?

tijdstudie - cts -mmo
Tijdstudie: inzicht in werkdruk en efficiency

Met een tijdstudie verkrijgt u beter inzicht in de tijdsbesteding en efficiency van uw medewerkers. Dit kan uw organisatie op veel terreinen winst opleveren.

werken ploegendiensten industrie
Deeltijdwerken in ploegendienst

Wilt u uw medewerkers in ploegendienst in deeltijdbaan aanbieden? Heeft u een rooster nodig waar zowel de deeltijders als voltijders passen?

trainingen-tijdens-pandemie
Onderzoek thuiswerken & opstellen thuiswerkbeleid

Wat kan er beter, welke afspraken en welke ondersteuning hebben medewerkers nodig voor thuiswerken. Wij brengen de beleving van uw medewerkers bij thuiswerken in kaart en helpen u graag met het opstellen van een thuiswerkbeleid.

Planning as a service

Besteed uw personeelsplanning geheel of gedeeltelijk uit aan ons Planning Service Center en maak van uw planning onze zorg! Onze experts zullen werken in uw eigen planning software, of desgewenst in die van ons.

Werving & selectie van planners en plan managers

De werving en selectie van planners en planning managers is in de huidige krappe arbeidsmarkt een lastige en tijdrovende klus. Met onze eigen gespecialiseerde recruiter nemen wij deze klus graag van u over.

Vakantieplanning met ondersteuning interim planners
Optimaliseer uw vakantieplanning met onze interim planners

Heeft u (tijdelijk) extra capaciteit nodig? Of wilt u bijvoorbeeld een verandering doorvoeren binnen uw planningsorganisatie? Dan kunt u een beroep doen op de interim planners en planning managers van Déhora.

Relevante blogs om flexibeler met je tijd om te gaan

De JUS (jaarurensystemastiek) maakt een organisatie veerkrachtiger

De coronacrisis heeft een grote economische impact op vele sectoren. Hoe maak je keuzes die zowel goed zijn voor de organisatie als voor de medewerkers. Eén van de oplossingen is om een JUS (jaarurensystemastiek) in te stellen. Dit maakt je organisatie veerkrachtiger en je verlaagt ermee je risico’s voor in de toekomst.

Problemen Schiphol personele inzet
Problemen Schiphol exemplarisch voor kortetermijndenken personele inzet

Organisaties moeten van ‘cost-based’ naar ‘time-based’ Door Ben Jansen* Kortetermijndenken Ondanks de vele pleidooien van experts om de middellange en…

waarom-bruto-netto-personeelsplanning-een-must-is
Waarom bruto-netto personeelsplanning een must is

Bruto-netto personeelsplanning voor een wendbare organisatie Om de extreme pieken op te vangen op zeer korte termijn, zit er vaak…

Maak tijd voor duurzame inzetbaarheid

Onderwerpen als vergrijzing van de beroepsbevolking en langer door moeten werken zijn thema’s die in vele organisaties spelen. Slim en…

Wat zijn de 7 succesfactoren voor zelfroosteren?

Het zelfroosteren is nog steeds hot en dat is niet voor niets. Zelfroosteren beidt ontzettend veel voordelen voor zowel werkgever…

interim-planner-inhuren
De nieuwe rol van de planner bij zelfroosteren

In veel sectoren heeft de planner een traditionele rol: hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse planning en ad-hoc zaken zoals ziekte en verschuivingen. Zelfroosteren zorgt voor een nieuwe invulling van de rol van de planner. Dit heeft vaak een positief effect op de organisatie.

Neem contact met ons op