Test jouw kennis van burn-out preventie

Onderzoek thuiswerken & opstellen thuiswerkbeleid

Vraagt u zich af hoe uw medewerkers de afgelopen thuiswerkperiode hebben ervaren? Wat er beter kan, welke afspraken en welke vorm van ondersteuning zij nodig hebben in de toekomst? Wij kunnen u ondersteunen met een onderzoek naar het thuiswerken en/of het opstellen van een thuiswerkbeleid.

trainingen-tijdens-pandemie
thuiswerken
thuiswerken
thuiswerken

Thuiswerken tijdens pandemie

Door de coronacrisis is het aantal werknemers dat thuis werkt explosief toegenomen. Veel medewerkers moesten van de één op de andere dag vanuit huis werken. Organisaties hebben amper de tijd gehad voor het treffen van voorbereidingen en dat terwijl het een enorme verandering is. Deze mate van flexibiliteit was in veel organisaties nog geen onderdeel van de bedrijfscultuur. Beslissingen, waar in normale situaties goed over wordt nagedacht, moesten nu snel worden genomen. Als werkgever vraagt u zich wellicht af hoe medewerkers het thuiswerken ervaren en hoe u invulling kunt geven aan de toekomst wat betreft thuiswerken. Het is tijd om de balans op te maken en om te kijken wat voor afspraken er nodig zijn voor de toekomst. Ook is het goed om in kaart te brengen welke ondersteuning medewerkers nodig hebben om ook op de lange termijn efficiënt en gezond thuis te kunnen werken. De dienstverlening van Déhora is erop ingericht om u hierbij te ondersteunen.

Workshop thuiswerken

Nu in veel organisaties (deels) vanuit huis wordt gewerkt vanwege COVID-19, vraagt u zich wellicht af hoe u uw medewerkers hierin kunt ondersteunen. Déhora heeft een twee uur durende online workshop ‘Efficiënt en gezond thuiswerken’ ontwikkeld. Tijdens de workshop krijgen uw medewerkers praktische tips en handvatten om op een efficiënte en gezonde manier vanuit te kunnen (blijven) werken.

Bekijk of download de flyer voor meer informatie over “Workshop Efficiënt en Gezond Thuiswerken”

Bekijk of download flyer

Wat kunnen wij voor uw organisatie doen?

Beleving thuiswerken in kaart brengen

Déhora kan de beleving van medewerkers voor u in kaart brengen met behulp van diverse technieken. Eén daarvan is het afnemen van een enquête die de ervaringen van medewerkers uitvraagt. De enquête wordt in overleg met u geheel op maat opgesteld. Thema’s die bijvoorbeeld aan de orde kunnen komen, zijn: communicatie, de inrichting van de thuiswerkplek, productiviteit, de verbondenheid met het team, aansturing en overleg, werk-privébalans en wensen op het gebied van thuiswerken voor de toekomst.

Opstellen thuiswerkbeleid

Déhora helpt organisaties bij het opstellen van een thuiswerkbeleid. Dit doen we in overleg met de belanghebbenden, zoals bijvoorbeeld HR, ondernemingsraad, het management en de medewerkers. Door alle partijen bij de ontwikkeling te betrekken, wordt er draagvlak gecreëerd voor het beleid. Samen kijken we welke informatie er al beschikbaar is en welke informatie nog nodig is om een thuiswerkbeleid op te stellen dat goed aansluit bij de organisatie.

“Dehora geeft een leuke en interessante workshop over thuiswerken. Door middel van stellingen wordt je eigen gedrag inzichtelijker gemaakt en het gebruik van Mentimeter zorgt voor het op gang komen van discussies met collega’s. Naast theorie, worden er ook praktische tips gegeven. Een leuke, goed georganiseerde workshop”, aldus Gemeente Haarlem.

“Als relatief kleine organisatie van 13 personen, werken wij sinds het begin de COVID-19 situatie veelvuldig thuis. De Workshop Efficiënt en Gezond Thuiswerken die wij hebben gevolgd bij Déhora, bevat allerlei tips & tricks die ervoor zorgen dat dit op een efficiënte en gezonde manier gebeurt. De presentatie was erg leuk en heb mij zelfs de volle 2 uur geen moment verveeld geraakt. Ook leuk is dat er bij bepaalde stellingen om je mening wordt gevraagd, waarna de uitslagen van de vragen worden besproken. Voor personeelsleden die veelvuldig thuiswerken, is deze workshop zeker een aanrader”, aldus Integrated Chemicals Specialties BV.

“Dank voor de Workshop Efficiënt en Gezond Thuiswerken! Ik vond het erg fijn. Veel nuttige informatie en alles in beperkte tijd, heel compact! Interessante inzichten en tips op een rij” – Anonieme deelnemer