Test jouw kennis van burn-out preventie

Creëer met slimme tijdvensters een veilige 1,5 meter samenleving op kantoor

Hoe organiseer je als bedrijf in deze coronacrisis de (gedeeltelijke) terugkeer van medewerkers naar kantoor? Kom je er door een paar bureaus te verschuiven?

De richtlijnen van het RIVM zijn nog steeds om waar mogelijk thuis te werken. Wanneer het toch nodig is om op kantoor aanwezig te zijn, dan is een veilige werkomgeving van belang. Zo kijkt u als organisatie hoe je de inrichting van de werkplekken volgens de 1,5 meter norm kan neerzetten. Het spreiden over de ruimte leidt tot een maximaal aantal mensen dat tegelijk kan werken. Alleen hoe organiseer je dit? Je moet vervolgens ook de medewerkers inplannen in tijden dat ze aanwezig kunnen zijn op kantoor. Eén van de oplossingen is om het gebouw langer open te houden en medewerkers zichzelf kunnen inplannen in een aantal slimme tijdvensters. Ook is het mogelijk om een goed rooster te maken met shifts. Dit heeft hetzelfde effect. Zo werk je veilig, heb je minder files op de weg en verdeel je tijd en ruimte eerlijk over de medewerkers.

De adviseurs van Déhora hebben een ruime ervaring in het optimaliseren van de personele inzet, gericht op de werkzaamheden en binnen de beperkingen van tijd en ruimte. Ook zijn onze adviseurs specialisten op het gebied van rooster- en shiftmethodieken en zelfroosteren. Plan een gratis adviesgesprek met één van onze adviseurs om de mogelijkheden voor de reboarding van uw medewerkers aan te pakken.

Krijg gratis advies

Flexibiliteit op de arbeidsmarkt steeds belangrijker

Déhora is gespecialiseerd in het ontwikkelen van roosters, in alle soorten en maten. Hierbij zoekt de consultant van Déhora altijd de optimale balans tussen de wensen van de medewerkers (vaste vrije dagen, weekendpatronen en bijvoorbeeld deeltijdwerken), de wensen vanuit de werkgever (bezetting, mate van flexibiliteit en bijvoorbeeld kwalificaties) en de geldende kaders (wet- en regelgeving, interne afspraken en werktijdregelingen).

De consultants van Déhora tonen hun toegevoegde waarde:

  • met ervaringen uit dezelfde of andere branche;
  • met ervaringen met alle diverse roostertypen;
  • met ervaring met alle diverse roostermethodieken (wensenrooster, ploegenroosters of bijvoorbeeld zelfroosteren);
  • met een rekenkundige en analytische onderbouwing van roosterscenario’s;
  • met kennis over de Arbeidstijdenwet en cao’s;
  • en met handige softwaretools waarmee de roosters worden ontwikkeld.