Test jouw kennis van burn-out preventie

Meer productiviteit en flexibiliteit door zelfroosteren

Dankzij zelfroosteren (ook wel bekend als individueel roosteren) komt een flexibelere manier van werken binnen bereik van steeds meer mensen en organisaties. Zelfroosteren wordt in steeds meer organisaties met succes toegepast.

Dat zelfroosteren in veel organisaties wordt toegepast is niet verwonderlijk; zowel de productiviteit als de flexibiliteit van organisaties wordt door middel van deze roostermethodiek significant verbeterd. Bovendien heeft deze vernieuwende manier van personeelsplanning belangrijke voordelen voor zowel werkgevers als werknemers:

 • de productiviteit stijgt 3 tot 8%;
 • het ziekteverzuim daalt 10 tot 25%;
 • het aantal overwerkuren daalt 10 tot 25%;
 • de medewerkerstevredenheid stijgt;
 • het wordt gemakkelijker om personeel aan te trekken en te behouden.

Onze best gelezen blog artikelen

interim-planner-inhuren
De nieuwe rol van de planner bij zelfroosteren

In veel sectoren heeft de planner een traditionele rol: hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse planning en ad-hoc zaken zoals ziekte en verschuivingen. Zelfroosteren zorgt voor een nieuwe invulling van de rol van de planner. Dit heeft vaak een positief effect op de organisatie.

8 tips voor zelfroosteren tijdens coonacrisis
8 gouden tips voor zelfroosteren in crisistijd

De huidige coronacrisis vraagt veel van de planners onder ons. Niemand weet namelijk hoe het werk er over twee maanden uit zal zijn. Vanwege de grote onzekerheid voor op de lange termijn en de constant veranderende omstandigheden, schiet het zelfroosteren voor een langere periode er nu bij in. Hoe ga je hier als organisatie mee om? In deze blog geven wij een 8 gouden tips voor zelfroosteren in crisistijd.

boek zelfroosteren
Wat is nu echt ‘Duurzaam Individueel Roosteren’? Download gratis dit e-book!

Het netwerk heeft als doel om kennis, kunde en inspiratie over zelfroosteren ter beschikking te stellen voor Nederlandse organisaties. Gezamenlijk…

Een op maat gesneden aanpak voor zelfroosteren

Het invoeren van een passende vorm van zelfroosteren is een proces dat bij iedere organisatie een op maat gesneden aanpak vereist. De implementatie van deze roostermethodiek heeft een behoorlijke impact op uw organisatie. Een goede voorbereiding is het halve werk. Deze vorm van roosteren is zeker niet geschikt voor iedere organisatie en is afhankelijk van een aantal succesfactoren.

Om te bepalen welke kritische succesfactoren binnen uw branche en organisatie een rol spelen is specifiek onderzoek nodig. Voor organisaties die hebben besloten om de mogelijkheden van zelfroosteren te onderzoeken biedt Déhora een compleet pakket aan diensten.

Welke ondersteuning biedt Déhora?

Déhora biedt verschillende diensten om uw organisatie te ondersteunen bij de weg naar zelfroosteren:

 • Presentatie “Snel op weg met Zelfroosteren”:  Déhora heeft een presentatie ontwikkeld die u kort en bondig informeert over de mogelijkheden en methodiek van zelfroosteren. 
 • Déhora heeft de ZelfroosterScan® ontwikkeld: Ook wel haalbaarheidsonderzoek genoemd. Dit onderzoek geeft u snel en eenvoudig inzicht in twee belangrijke vraagstukken: is zelfroosteren of individueel roosteren een passende oplossing in uw organisatie en welke vorm van zelfroosteren of flexibele arbeid past goed bij uw organisatie.
 • Ondersteuning bij een pilot & implementatie: Met een uitgebreide pilot weet u direct of zelfroosteren past bij uw organisatie. Déhora kan ondersteuning bieden bij de zelfrooster-methodiek, de selectie en/of implementatie van de software en de begeleiding van de cultuurverandering.
 • Het Zelfroosterspel: Dit spel geeft u en uw medewerkers en/of collega’s inzicht in hoe zelfroosteren werkt in de praktijk. Dit spel wordt uitgevoerd met behulp van zelfrooster-software.
 • Ten sotte verzorgen wij ook opleidingen rondom zelfroosteren.

Daarnaast leveren we ook specifieke plansoftware die aansluit bij het invoeren van zelfroosteren.

 

Contact

Vul het onderstaande formulier zorgvuldig in om direct contact met ons op te nemen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.