Dankzij zelfroosteren (ook wel bekend als individueel roosteren) komt een flexibelere manier van werken binnen bereik van steeds meer mensen en organisaties. Zelfroosteren wordt in steeds meer organisaties met succes toegepast.
Dat zelfroosteren in veel organisaties wordt toegepast is niet verwonderlijk; zowel de productiviteit als de flexibiliteit van organisaties wordt door middel van deze roostermethodiek significant verbeterd. Bovendien heeft deze vernieuwende manier van personeelsplanning belangrijke voordelen voor zowel werkgevers als werknemers:
In veel sectoren heeft de planner een traditionele rol: hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse planning en ad-hoc zaken zoals ziekte en verschuivingen. Zelfroosteren zorgt voor een nieuwe invulling van de rol van de planner. Dit heeft vaak een positief effect op de organisatie.
De huidige coronacrisis vraagt veel van de planners onder ons. Niemand weet namelijk hoe het werk er over twee maanden uit zal zijn. Vanwege de grote onzekerheid voor op de lange termijn en de constant veranderende omstandigheden, schiet het zelfroosteren voor een langere periode er nu bij in. Hoe ga je hier als organisatie mee om? In deze blog geven wij een 8 gouden tips voor zelfroosteren in crisistijd.
Het netwerk heeft als doel om kennis, kunde en inspiratie over zelfroosteren ter beschikking te stellen voor Nederlandse organisaties. Gezamenlijk…
Grip op inzetbaarheid dankzij zelfroosteren
Medewerkers die zelf hun werktijden kunnen bepalen, houden werkstress makkelijker buiten de deur. Maar hoe creëer je regelvrijheid als medewerkers gebonden zijn aan roosters? Sanquin laat medewerkers zelf hun roosters maken (zelfroosteren).
Het invoeren van een passende vorm van zelfroosteren is een proces dat bij iedere organisatie een op maat gesneden aanpak vereist. De implementatie van deze roostermethodiek heeft een behoorlijke impact op uw organisatie. Een goede voorbereiding is het halve werk. Deze vorm van roosteren is zeker niet geschikt voor iedere organisatie en is afhankelijk van een aantal succesfactoren.
Om te bepalen welke kritische succesfactoren binnen uw branche en organisatie een rol spelen is specifiek onderzoek nodig. Voor organisaties die hebben besloten om de mogelijkheden van zelfroosteren te onderzoeken biedt Déhora een compleet pakket aan diensten.
Déhora biedt verschillende diensten om uw organisatie te ondersteunen bij de weg naar zelfroosteren:
Daarnaast leveren we ook specifieke plansoftware die aansluit bij het invoeren van zelfroosteren.
Wilt u meer weten over zelfroosteren of over andere gerelateerde onderwerpen? Bekijk onze trainingen.
Tijdens de masterclass Zelfroosteren leer en ervaar je, hoe je met behulp van zelfroosteren de organisatie, de medewerker en de klant optimaal in balans kunt brengen.
In de workshop Gezonde werk-privé balans krijgen medewerkers inzicht in wat oorzaken zijn van een verstoorde werk-privé balans en wat de mogelijke gevolgen zijn.
Vul het onderstaande formulier zorgvuldig in om direct contact met ons op te nemen.