Test jouw kennis van burn-out preventie

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid van personeel is voor veel organisaties een belangrijk thema. Bij Déhora besteden wij daarom veel aandacht aan dit onderwerp. Wat is duurzame inzetbaarheid en op welke wijze kunt u dat binnen uw organisatie de benodigde aandacht geven en implementeren. Nieuwsgierig? Lees dan alle blogs in dit thema.

Maak tijd voor duurzame inzetbaarheid

Onderwerpen als vergrijzing van de beroepsbevolking en langer door moeten werken zijn thema’s die in vele organisaties spelen. Slim en…

Hoe blijft men duurzaam inzetbaar tijdens het thuiswerken?

Slim en efficiënt werken is steeds belangrijker geworden. Duurzame inzetbaarheid van jouw personeel is daarom van levensbelang voor jouw organisatie. Maar wat houdt duurzame inzetbaarheid eigenlijk in?

Risico’s van langdurig zitten tijdens het (thuis)werken

Beweging is goed voor de gezondheid, dat is algemeen bekend. Om gezond aan het werk te blijven is het belangrijk om ook gedurende de werkdag zo nu en dan te bewegen. In deze blog geven we meer informatie over risico’s van langdurig zitten en geven wij tips voor meer beweging gedurende de werkdag.

Hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers in hun kracht komen te staan?

De arbeidsmarkt is meer in beweging dan ooit te voren. Om te kunnen voldoen aan een snel veranderende klantvraag moeten organisaties blijven innoveren en zich steeds flexibeler kunnen opstellen.

Hoe kunt u de werkdruk effectief verlagen binnen uw organisatie?

Werkdruk is niet hetzelfde als het druk hebben op het werk. Volgens het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) ontstaat werkdruk pas wanneer een medewerker “niet kan voldoen aan de eisen die het werk aan hem stelt”. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een medewerker onvoldoende tijd krijgt, niet de juiste middelen heeft of niet over de benodigde kennis en vaardigheden beschikt om zijn werk goed te doen.

personeelsbeleid
Tips: bewust personeelsbeleid voor alle generaties

Beleid op het gebied van werktijden is in veel gevallen gericht oudere medewerkers binnen de organisatie. Zo wordt er voor deze groep bijvoorbeeld vaak meer hersteltijd in de roosters opgenomen of zij worden vrijgesteld van belastende diensten. De lasten worden vervolgens door andere groep medewerkers opgevangen. Tegelijkertijd hebben zij ook hun eigen behoeften en knelpunten. Wat is in zo een situatie de juiste balans? En hoe kan worden geborgd dat het duurzaam inzetbaarheidsbeleid aansluit bij alle groepen in de organisatie?

Onze dienstverlening rondom duurzame inzetbaarheid

duurzame inzetbaarheid personeel
Duurzame inzetbaarheid

Wat kun jij als werkgever eigenlijk doen op het vlak van duurzame inzetbaarheid? Hoe zorg je voor betrokken en bevlogen medewerkers die met plezier naar hun werk gaan?

levensfase bewust personeelsbeleid
Levensfasebewust personeelsbeleid

Wij ondersteunen jouw organisatie bij het bepalen van de doelstellingen en de invulling van levensfasebewust personeelsbeleid. Het is maatwerk.

tijdstudie - cts -mmo
Tijdstudie: inzicht in werkdruk en efficiency

Met een tijdstudie verkrijg jij beter inzicht in de tijdsbesteding en efficiency van jouw medewerkers. Dit kan jouw organisatie op veel terreinen winst opleveren.

strategische personeelsplanning
De krachtmeter®

Staan de medewerkers in hun kracht? Déhora Krachtmeter is een onmisbare tool voor de optimale afstemming van de organisatie en medewerkers.

Vermoeidheidsrisico's door onregelmatige diensten 5 praktische tips
Verminder vermoeidheidsrisico’s werknemers (FRMS)

FRMS is gericht op het voorkomen van vermoeidheidsrisico's bij werknemers. Bij onderzoek brengen wij deze risico's in kaart en begeleiden wij de implementatie van FMRS.

Contact

Vul het onderstaande formulier zorgvuldig in om direct contact met ons op te nemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.