Bekijk onze opleidingen, trainingen en workshops van Déhora Academy

De week van duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid van personeel is voor veel organisaties een belangrijk thema. Bij Déhora besteden wij daarom veel aandacht aan dit onderwerp. Wat is duurzame inzetbaarheid en op welke wijze kunt u dat binnen uw organisatie de benodigde aandacht geven en implementeren. Nieuwsgierig? Lees dan alle blogs in dit thema.

Maak tijd voor duurzame inzetbaarheid

Onderwerpen als vergrijzing van de beroepsbevolking en langer door moeten werken zijn thema’s die in vele organisaties spelen. Slim en…

Hoe blijft men duurzaam inzetbaar tijdens het thuiswerken?

Voor de ene organisatie was het een sprong in het diepe, voor de andere was het al langere tijd normaal;…

Risico’s van langdurig zitten tijdens het (thuis)werken

Vergeleken met de rest van Europa, zitten Nederlanders gemiddeld het meest. Met name op het werk brengen  mensen veel tijd…

Hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers in hun kracht komen te staan?

De arbeidsmarkt is meer in beweging dan ooit te voren, niet in de laatste plaats door de huidige pandemie die…

Hoe kunt u de werkdruk effectief verlagen binnen uw organisatie?

Werkdruk is niet hetzelfde als het druk hebben op het werk. Volgens het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) ontstaat werkdruk pas wanneer een medewerker “niet kan voldoen aan de eisen die het werk aan hem stelt”. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een medewerker onvoldoende tijd krijgt, niet de juiste middelen heeft of niet over de benodigde kennis en vaardigheden beschikt om zijn werk goed te doen.

personeelsbeleid
Tips: bewust personeelsbeleid voor alle generaties

Beleid op het gebied van werktijden is in veel gevallen gericht oudere medewerkers binnen de organisatie. Zo wordt er voor deze groep bijvoorbeeld vaak meer hersteltijd in de roosters opgenomen of zij worden vrijgesteld van belastende diensten. De lasten worden vervolgens door andere groep medewerkers opgevangen. Tegelijkertijd hebben zij ook hun eigen behoeften en knelpunten. Wat is in zo een situatie de juiste balans? En hoe kan worden geborgd dat het duurzaam inzetbaarheidsbeleid aansluit bij alle groepen in de organisatie?

Onze dienstverlening rondom duurzame inzetbaarheid

duurzame inzetbaarheid personeel
Duurzame inzetbaarheid

Wat kunt u als werkgever eigenlijk doen op het vlak van duurzame inzetbaarheid? Hoe zorgt u voor betrokken en bevlogen medewerkers die met plezier naar hun werk gaan?

levensfase bewust personeelsbeleid
Levensfasebewust personeelsbeleid

Wij ondersteunen uw organisatie bij het bepalen van de doelstellingen en de invulling van levensfasebewust personeelsbeleid. Het is maatwerk.

strategic workforce planning
Strategic workforce planning

Nadenken over menselijk kapitaal valt niet mee. Wie heeft u straks waar nodig binnen uw organisatie? Middels Strategic workforce planning neemt u besluiten over de toekomstige personeelsbehoefte.

Contact

Vul het onderstaande formulier zorgvuldig in om direct contact met ons op te nemen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.